Başbakan Erdoğan, Ricciardone'yi Uyardı

Başbakan Erdoğan, Ricciardone'yi Uyardı

Karadeniz turununun ilk ayağında Samsunda konuşan Erdoğan, ABD Büyükelçisi Ricciardone'ye "işinizi yapın" uyarısında bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "yolsuzluk ve rüşvet" iddialarıyla ilgili soruşturmaya ilişkin, "Yapılan operasyon, uluslararası boyutu ve maalesef yerel taşeronları olan hükümete karşı yapılmış bir operasyondur" dedi.
 
Samsun'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çarşamba Havalimanı'nda kendisini karşılamaya gelen kalabalığa hitap etti. "Yolsuzluk ve rüşvet" iddialarıyla ilgili soruşturmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, bunun uluslararası grupların yerel taşeronlarıyla hükümete karşı yaptığı bir operasyon olduğunu söyledi.
 
RICCIARDONE'Yİ UYARDI
 
ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone'yi de eleştiren Erdoğan, "İşte son günlerde bakınız çok enteresan, büyükelçiler bazı provokatif eylemlerin içerisine giriyorlar. Ben onlara da Samsun'dan sesleniyorum, işinizi yapın. Eğer görev alanınızın dışına çıkarsanız bu hükümetlerimizin yetki alanında olan yere kadar gider. Biz sizleri ülkemizde tutmaya da mecbur değiliz. Eğer sizin ülkelerinizde de bizim büyükelçilerimiz bu tür oyunların içerisine giriyorsa siz bize haber verin, sizin göndermenize gerek yok biz alırız" dedi.
 
İDDİALAR NEYDİ?
 
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone hakkında bugün yayınlanan gazetelerde yolsuzluk ve rüşvet operasyonu konusunda açıklamalar yaptığına ilişkin haberler yayınlanmıştı. Yayınlanan haberlerde, Ricciardone'nin 17 Aralık'ta AB Büyükelçileri ile biraraya gelerek, "Halkbank'ın İran'la ilişkilerinin kesilmesini istedik dinlemediler. Bir imparatorluğun çöküşünü izliyorsunuz" dediği iddia edilmişti.
 
BÜYÜKELÇİ İDDİALARI YALANLAMIŞTI 
 
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone ise hakkındaki iddiaları yazılı açıklama ile yalanlamıştı. Ricciardone, ABD'nin, devam eden yolsuzluk operasyonuyla hiçbir şekilde ilgisi olmadığını vurgulayarak, "ABD ve Türkiye arasındaki dostluk ve işbirliği iki ülke için de hayati öneme sahiptir. Hiç kimse Türk-Amerikan ilişkilerini böyle asılsız iddialarla tehlikeye atmamalıdır. Böyle bir toplantı yapılmadığı gibi, haberlerde ortaya atılan iddiaların tümü tamamen yalan ve iftiradır" demişti.