Başbakan Davutoğlu Ak Parti grup toplantısında konuştu

Başbakan Davutoğlu Ak Parti grup toplantısında konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Madencilik konusunda kamuoyu ile paylaştığımız taslağı önümüzdeki günlerde Meclis’e taşıyacağız kişisel verilerin korunmasına yönelik yasa teklifini de Genel Kurul’da görüşeceğiz.

Bir taraftan reform paketlerini sürdürürken diğer taraftan yoğun bir dış politika içinde olduk.

Küresel krizden bu yana 2008’den sonra Avrupa’da hükümetlerin değiştiğine şahit olduk bir ülke var ki o ülkede değişme olmadı o da Türkiye’dir. Ak Parti hükümetidir.

Bir ülkede makro ekonomik istikrar yoksa siyasi istikrar zeminini kaybeder biz Türkiye’de makro ekonomik istikrarın da temsilcisiyiz.

Anti-enflasyonist politikalardan taviz verilirse ülkede büyümeyi hissedemeyiz.

Ekim ayında kurulan şirket sayısı bir önceki aya göre %24,4 arttı. Bu da ekonomideki istikrara olan güveni gösteriyor.

Dünyada hangi kriz olursa olsun biz milletimizden güç aldıkça ekonomimizi büyütmeye ve taşları bir bir yerine koymaya devam edeceğiz.

Bizim siyasetimizin bir tanımı olacaksa o da vicdan siyasetidir. Onun için G-20 Dönem Başkanlığı yerine getirirken en az gelişmiş ülkelerin de sesi olacağız.

Geçen hafta Filipinlere ziyaret yapan ilk Türkiye Başbakanı olma şerefini yaşadım.

Filipinler’deki Müslümanların ve Filipinler Devleti’nin arabuluculuk için başvurduğu ilk devlet Türkiye Cumhuriyeti Devleti oldu. 

Irak bizim hem dostumuz hem kardeşimiz hem de en önemli stratejik ortağımızdır.

Birileri belki üzülecek ana Türkiye ile Irak arasındaki ortak kabine toplantısını 24-25 Aralık’ta Türkiye’de gerçekleştireceğiz.

Irak’ta 12 saat içinde 17 farklı görüşmede Irak’taki bütün gruplarla buluştum.

Irak Başbakanı sayın Abadi ile sarılarak ayrıldık işte bizim görmek istediğimiz tablo bu.

Buradan iş adamlarına sesleniyorum kaygılarınızı bir kenara bırakarak Irak’ın yeniden inşa edilmesi için çalışın.

Suriye istikrara kavuştuğunda, Esed gittiğinde ortak kabine toplantıları yeniden yapılacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Zor şartlarda hem bizim sınır güvenliğimizi sağlayan hem de Irak güçlerine eğtimi veren askerimizi bir kez daha tebrik ediyorum.

Duhok’taki kampımıza gittiğimizde Duhok Valisi Ferhadi, benim eski öğrencim, bizi karşıladı orada ne o Vali ne de ben Başbakandım, hepimiz insandık.

Erbil’de Cuma namazında imam hutbeyi arapça, kürtçe ve türkçe okudu, işte bizim istediğimiz bu.

ABD Başkan Yardımcısı Biden ile başta Suriye olmak üzere bir çok konuyu görüştük.

Kıbrıs'ta Rum kesimi müzakereleri iyi niyetle yürütürse karşılığını görür ama Akdeniz'de doğalgaz ararsa Akdeniz bizim denizimizdir kimse bize kapatamaz.

Erzincan, Patnos, Tunceli, Dersim ne derseniz deyin bizim toprağımızdır bizim izlerimizi taşımaktadır.

Muhalefet bir gün içerisinde Bağdat, Erbil ve Erzincan'a ziyarette bulunsunlar görelim.

Tarih bütün insanların canını, malını, ırzını koruma görevini bize verdiyse onlara başka gözle nasıl bakabiliriz.

Yeni Türkiye'nin felsefesi eşit vatandaşlık hakkını herkese vermektedir amir olan millet memur olan devlettir. Devlet el öpecektir.

Kim bu topraklarda kardeşliği egemen kılmak için çabalarsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti onun yanında olacaktır.

Horasan erenlerinin her bir dergahına saygı gösterilecek, yolları yapılacaktır. Çünkü onlar gönül dünyamızın mimarlarıdır.

Tunceli ziyaretimde Sayın Kılıçdaroğlu'nu rencide edecek tek bir kelime sarfetmedim. Kendisine taziyelerimi ilettim fakat Kılıçdaroğlu'nun bana hakaret ederek eleştirilerini sürdürmesine kırıldım.

Anne acısını iki defa yaşamış biri olarak eşlerine hürmeten bugün Kılıçdaroğlu'na eleştiride bulunmayacağım. Buradan siyaset üslubu çağrısı yapıyorum.

MİT iç ve dış güvenlik meseleleri ile uğraşır. 7 Şubat'ta MİT'e operasyonun arkasında kim varsa CHP onlarla işbirliği yapıyor. MİT'i bunlara kurban etmeyiz.

Sayın Bahçeli'nin savunduğu devlet anlayışı milleti devlet adam eder fikrini savunur. Biz ise millet adamdır, adam edilmez diyoruz.

Bir kesim bir şehir toptan suçlu ilan edilebilir mi, aç bırakılabilir mi? Ak Parti'nin Türkiye'yi nerden nereye getirdiğini herkes görsün, anlasın.

Sayın Bahçeli'ye sesleniyorum gidin söylediklerinizi Tunceli'de söyleyin ben bugün de, yarın da, yüzyıl sonra da Tunceli'de olacağım.

Horasan erenlerine selam olsun, hangi dili konuşursa konuşsun Horasan erenlerini takip eden vatandaşlarımıza selam olsun.

Sayın Bahçeli Aleviler için 10 maddelik öneri yapıyor. 10 maddenin 7'sini biz zaten yaptık.

Kılıçdaroğlu Irak Türkmenlerini kabulünde sorunlarınız sorunumuzdur demiş. Kendisini tebrik ederim ve kendisinden Suriye'de Esed zulmünü yaşayan Türkmenleri kabulünü de beklerim.