"Balyoz ve Ergenekon'da yaptığımızı 28 Şubat Mağdurlarına Yapamadık"

"Balyoz ve Ergenekon'da yaptığımızı 28 Şubat Mağdurlarına Yapamadık"

Ak Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ile Ceyda Bölünmez Çankırı Kızıltepe'de bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Ak Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ile Ceyda Bölünmez Çankırı Kızıltepe'de bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Yapılan esnaf ziyaretinin ardından muhtarla bir araya gelerek sorunlarını dinleyen Miroğlu ve Çankırı, daha sonra Mezopotamya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek burada gazetecilere açıklamada bulundular.

"28 Şubat sürecine bitti gözüyle bakamayız"

Bir gazetecinin 28 Şubat mağdurlarının yeniden yargılama talebinin olduğunu ve bununla ilgili ne tür çalışmaların yapıldığı yönelik soruya Miroğlu, şöyle cevap verdi:

"Türkiye uzun bir dönem bu askeri darbeler dönemiyle bir yüzleşme yaşadı. Bu yüzleşme bir yönüyle tabi ki hukuk alanına da taşındı. Mahkemelerde devam eden davalar oldu. 12 Eylül davası açıldı. Sembolik de olsa 12 Eylül askeri darbesinden sorumlu tutulan generallerin yargılandığını gördük. Ben de o davanın bir mağduruydum, aynı şekilde müdahiliydim. 28 Şubat sürecine tabi ki bitti gözüyle bakamayız. Orada mağdurların taleplerinin karşılanmadığını görüyoruz. Ve bu hükümet olarak en önemli problemlerimizden biri. Adalet Bakanlığı'mızın bu yönde yürüttüğü çalışma çok yerinde bir çalışma."

"15 Temmuz'la alakası olan adli kadroların 28 Şubat sürecinde de rol aldığını görüyoruz"

Meclis'te 28 Şubat Sürecini Araştırma Komisyonunun kurulduğunu hatırlatan Miroğlu, "Ben o zaman köşe yazıları yazıyordum. Ve bana her şey çok komik göründü. Çünkü 28 Şubat'tan sorumlu olan gazete, medya patronları, hatta mankenler dünyasından bir takım insanlar geldiler ve verdikleri ifadelerle aslında davaya hizmet etmek değil, davayı sulandırma süreci, itibarsızlaştırma gayreti içerisinde oldular. O zaman ben dâhil birçok gazeteci arkadaşımız bunu eleştirmiştik. O komisyonun amaca çok da hizmet etmediğini söylemiştik. Tabi devletin hem bu yargılama yani FETÖ'den şuan aralarında tutuklu olan hatta 15 Temmuz'la alakası olan bu adli kadroların 28 Şubat sürecinde de rol aldığını görüyoruz. Dolayısıyla burada Adalet Bakanlığının çalışmaları belki bir yönüyle bunu da kapsayacaktır." ifadelerini kullandı.

"500- 600 kişiyi ilgilendiren davaların yeniden görülmesi çok iyi olacak"

Miroğlu, "Hâlâ 500- 600 kişiyi ilgilendiren bu davaların yeniden görülmesi bence çok iyi olacak. En azından bir nebze de olsa mağdurlarımızın adalet duygusunu tatmin etmiş olacağız. Bunu zaten Ergenekon davalarında yaşadık. Yeniden yargılamalar yapıldı biliyorsunuz, Ergenekon ve balyoz davalarıyla ilgili. O davalardaki yeniden yargılanmalar haksız yargılanma süreçlerinden doğan mağduriyetleri önemli oranda giderildi ama aynı şeyi 28 Şubat davası için söyleyemiyoruz. Adalet Bakanlığı'nın çalışmasını beklemek lazım zannediyorum. O mağdur olan arkadaşlarımızın yeniden yargılanması yoluyla bu mağduriyetlerde sona erecektir." diye konuştu.

 

 

Kaynak : Doğru Haber