Bakandan Haddi Aşan Sözler

Bakandan Haddi Aşan Sözler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, partisinin sandık görevlilerini uhud Savaşı'ndaki okçu birliklerine benzetti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın sandık görevlilerini Uhud Savaşı'nda Peygamber Efendimiz'in bir tepeye yerleştirdiği okçu birliklerine benzetmesi tepkilere neden oldu.

Bakan İslam partisinin Adapazarı ilçesinde görev alacak olan sandık sorumlularıyla bir araya geldiği toplantıda yerel seçimlerde sandıklarda görev alacakların çok dikkatli olması gerektiğini belirterek, "Abarttığımı düşünmeyin, bu sözü söyleyip söylememeyi çok düşündüm, kalbimden geçeni söylüyorum, 30 Mart günü sandık kurulu üyelerinin, sandık kurulunda vazifeli olan herkesin görevi, Uhud'daki okçulardan daha az önemli değil. Uhud'daki bir okçu gibi düşünün kendinizi ve oradan ayrılmayın, geri dönmeyin" dedi.

Yaşanan bu olumsuz gelişmelerin, hayırlara vesile olmasını temenni ettiklerine belirten İslam, "İnşallah hayırlara vesile olur bu kargaşa. İnşallah, çok şey öğrenmişizdir ve gerçekten bu zor badireyi başarıyla atlatırız. Yarınlar, bugünden daha aydınlık olur inşallah. Bunun için de var gücümüzle çalıştık" diye konuştu.

İslam'ın siyasi bir faaliyet yürüten sandık görevlilerini Uhud Savaşı'ndaki okçu birliklerine benzetmesi tepki topladı. Sosyal medya üzerinde tepkisini ortaya koyanlar İslam tarihindeki olayların günümüzdeki olaylarla mukayese edilmesinin yanlış ve seviyesiz olduğunu ifade ederken siyasilerin İslami literatüre ait kavramları fütursuzca kullanmasına tepki gösterdi.