Bakan Soylu'dan Helikopter Açıklaması!

Bakan Soylu'dan Helikopter Açıklaması!

Tunceli'de düşen helikopter ile ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, helikopterdeki polislerin ...

Tunceli'de düşen helikopter ile ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, helikopterdeki polislerin komiser yardımcılığı sınavından döndüğünü dile getirdi.Bakan Soylu "Helikopterin düşmesiyle ilgili dış etken söz konusu değil, hava şartlarından düştüğü tahmin ediliyor" dedi.

çişleri Bakanı Süleyman Soylu Tunceli'de düşen ve  7 polis memuru, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebatın şehit olduğu helikopterle ilgili açıklamalarda bulundu.

Helikopterin hava koşulları nedeniyle düştüğünü açıklayan Soylu şunları söyledi:

"11.30'da havalanan helikotperden 11:43'te helikopterle irtibat kesildi. Helikopterin enkazının  2 bin 500 metre yükseklikte Sarıgül Köyü civarında olduğu tespit edildi.Hem  kar hem yoğun yağmur, hem de sis nedeniyle helikopterle gidilemedi Yaklaşık 2,5 saatlik bir tırmanma sonucunda İl  Jandarma Komutanımız Tekin Aktemur ve İl Jandarma Komutan Yardımcımız, 4 timimiz,  bunların içerisinde polis timlerimiz de var, birlikte saat 16.34 sıralarında  helikopterin enkazına ulaştılar. Helikopterin, uyduyla, yere çakıldığını ve ters  döndüğünü gördüler. 12 vatan evladımızın hayat belirtileri olup olmadığını  kontrol ettiler. Maalesef 12 evladımız hakkın rahmetine kavuşmuş, şehit  olmuşlardır. Hem milletimizin hem ülkemizin başı sağ olsun. Hava şartlarından dolayı bir kaza olduğu öngörülüyor. Herhangi bir dış etken söz konusu değil. Oradaki hava şartları çok zor durumda.  Helikopterin inebilme imkanı da şu anda yok. Oradan intikalleri konusunda  arkadaşlarımız değerlendirme yapıyorlar. İnşallah en kısa süre içerisinde  şehitlerimizi oradan alıp Tunceli'ye intikal ettireceğiz. Helikopterde herhangi  bir dış etken söz konusu değil. Hava şartlarından dolayı bir kazanın olduğu  görülüyor."