Bahçeli 'Çatı Aday'la ters düştü

Bahçeli 'Çatı Aday'la ters düştü

Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu yaptığı açıklamalarla MHP ile ters düşmeye başladı... Peki bu şekilde çatı ittifakı sürebilir mi? Bu soru gündemdeki yerini koruyor.. Bakın İhsanoğlu ile Bahçeli'nin taban tabana zıt o açıklamaları nelerdi?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli çözüm sürecini geçen yıl Ankara Polatlı'da yaptığı mitingde "Soruyorum sizlere çözüm denilen ihanet sürecine müsaade edecek misiniz?" diyerek eleştirmişti. Bahçeli süreci sürekli olarak "ihanet" olarak niteledi.
Bahçeli, birçok konuşmasında süreçle alakalı olarak Başbakan Erdoğan'a hakaret etti:
"İmralı süreci isimli kısa metrajlı ihanet filminde Başbakan Erdoğan'ın başrol arkadaşları terörist başı ve örgütü, yönetmen ABD, makyajcı AB, dublör BDP, set dekoratörü CHP, montajcı peşmerge, kameraman sözde aydınlar, ses tasarımcıları da bazı eski sinema artistleri olarak yerini almıştır."
Ancak Bahçeli çözüm sürecinin set dekoratörü ilan ettiği CHP ile cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ittifak yaptı. "Çatı adayımız İhsanoğlu" dedi.

Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çözüm süreciyle ilgili açıklamaları da Bahçeli üzerinde soğuk duş etkisi yaptı.. Çünkü CNN Türk'e konuşan İhsanoğlu hükümetin çözüm süreci politikalarını destekleyen ve Bahçeli ile taban tabana zıt bir tavır ortaya koydu.
İhsanoğlu şöyle konuşmuştu: Hatalarımız şudur.. Biz birçok meseleyi sopa ve falakayla halletmeye çalışıyoruz.. Böyle olunca insanlar her zaman baş eğmiyor.. Baş eğmeyince çarpışma ve çatışma oluyor.. Bunun alternatifi çözümdür. 
İhsanoğlu bir adım daha ileri giderek çözüm için IRA örneğinin uygulanabileceği yönünde açıklamalar yaptı:
İngilizler K. İrlanda ile meseleyi hallettiler.. IRA ve Sinn Fein biliyorsunuz.. Bunları göz önünde bulundurarak yapmamız lazım..


MHP Lideri Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde ittifak yaptığı CHP'nin ve çatı aday İhsanoğlu'nun çözüm süreciyle ilgili olumlu açıklamalarının ardından zor durumda kaldı. Bahçeli, İhsanoğlu'nun sözlerinin çarpıtıldığını iddia ederek çıkış yolu aradı:
Sayın Ekmeleddin Bey tecrübeli bir bilim insanı.. Bazı basın unsurları çarpıtarak olayı saptırmak suretiyle gölgelemeye kalkmasınlar..

Oysa MHP Liderinin söylediğinin aksine İhsanoğlu'nun çözüm sürecine dair sözleri gayet netti:
Çözümden yana olmayan insan savaştan yana demektir.. Barıştan yana olmayan ölümden yana olmalıdır. Biz barış istiyoruz

İhsanoğlu'nun Bahçeli ile ters düştüğü bir başka konu ise Selahattin Demirtaş'ın cumhurbaşkanı adaylığıydı.
Bahçeli, "Demirtaş'ın adaylığı yasalara aykırı olmakla kalmayıp milli ruha hakarettir" demişti. Çatı aday İhsanoğlu bu konuda da MHP Lideri Devlet Bahçeli ile ters düştü.. İhsanoğlu, Selahattin Demirtaş'ın adaylığıyla ilgili Twitter'dan yaptığı açıklamada "Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan Selahattin Demirtaş'ın adaylığına ilişkin açıklamada: "YSK'nın resmen kabul ettiği her aday bizim demokratik yarıştaki saygıdeğer rakibimizdir" dedi..

Peki, Bahçeli parti politikalarına birçok konuda ters düşen İhsanoğlu'nu neden destekliyor? Sert sözlerle eleştirdiği CHP ile ittifak yapmasının perde arkasında ne var? MHP seçmeni, bahçeli ile sürekli ters düşen İhsanoğlu'na nasıl oy verecek? Şimdi bu sorulara yanıt aranıyor?