BAE'nin Papa Daveti; Dinler Arası Diyalog

BAE'nin Papa Daveti; Dinler Arası Diyalog

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid, "Papa, barışın ve hoşgörünün sembolü ve dinler arası kardeşliğin gelişmesi adına önemli bir figür...

Vatikan, Papa Francis'in Şubat 2019'da dinlerarası diyaloğun geliştirilmesi kapmasında Abu Dabi ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.
Vatikan'dan yapılan açıklamada, Papa Francis'in Şubat ayı içerisinde Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ziyaret gerçekleştireceği aktarıldı. Gezinin, 3 ila 5 Şubat sonrasında gerçekleşeceği bilgisi paylaşıldı.
Açıklamada ayrıca, dinlerarası barış çağrısında bulunmak amacıyla çoğunluğu Müslüman olan bir ülkeye gerçekleştireceği 7. ziyaret olduğu vurgulandı.

Papa'nın, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid'in ve ülkede yaşanan Katolik cemaatin davetini kabul ettiği ve düzenlenecek olan dinlerarası toplantıya katılacağı açıklandı.

Papa Francis'in hali hazırda dinlerarası diyaloğun geliştirilmesi ve din ve tanrı adına işlenen suçları kınamak adına Türkiye, Ürdün, Mısır, Bangladeş ve Azerbaycan ve Filistin'e çeşitli ziyaretler gerçekleştirmişti.

'BENİ BARIŞIN KANALI YAP'

Papa'nın Birleşik Arap Emirliklerine gerçekleştireceği ziyaretin ana temasının ‘Beni barışın kanalı yap' olduğu aktarıldı.
Ziyaret hakkında açıklama yapan Vatikan Sözcüsü Greg Burke, "Bu gezide, tüm iyi niyetli insanların barış için nasıl çalışabileceği ana konumuz olacak. Bu ziyaret tıpkı 2017'deki Mısır ziyareti gibi Papa'nın dinlerarası diyaloğa verdiği önemi gösterecek. Papa Francis'in Arap ülkelerine gerçekleştireceği ziyaret, kültürlerarası etkileşim adına güzel bir örnek teşkil ediyor " dedi.
BİN ZAYİD: PAPA BARIŞIN VE HOŞGÖRÜNÜN SEMBOLÜ

Papa'nın ziyaretine ilişkin olarak Twitter üzerinden bir mesaj yayınlayan Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid, "Papa, barışın ve hoşgörünün sembolü ve dinler arası kardeşliğin gelişmesi adına önemli bir figür. Halkların bir arada barış içerisinde yaşayabilmesi hususunda diyalog yolu arayacağımız bu tarihi ziyareti dört gözle bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.