Aytaç Baran için İstanbul'da Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Aytaç Baran için İstanbul'da Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Geçtiğimiz gün Diyarbakır'da evinin önünde uğradığı saldırı sonucu öldürülen Aytaç Baran için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı kılındı. Ardından yapılan basın açıklamasında, bölgede yaşananların hak ve batıl kavgası olduğu vurgulandı.

Geçtiğimiz gün Diyarbakır'da evinin önünde uğradığı saldırı sonucu öldürülen Aytaç Baran için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı kılındı. Cuma namazı sonrası Cami avlusunda bir araya gelen yüzlerce kişi pkk'ye lanet okudu. Kalabalık sık sık ‘Şehit Aytaç Yolun Yolumuz, Katil pkk, Zalimler İçin Yaşasın Cehennem, Kahrolsun pkk, Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık” sloganları attı. 
 
Şehidimiz sahabe ahlaklı bir insandı
 
Yaklaşık 8 ay önce Yasin Börü'nün ve arkadaşlarının katledilmesi üzerine Fatih Cmiinde bir araya geldiklerini ifade eden HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, “Yaklaşık 8 ay önce Kobani bahanesi ile katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için bir araya gelmiştik. Aradan geçen zaman sürecinde yine buraya Şehidimiz Yasin Börü'nün hocası için tekrardan burada bir araya geldik. Onu tanıyanlar ahlakının Hz.Osman'ın, cesaretinin de Hz. Hamza'nın cesaretini temsil ettiğini söylüyorlar. Şehadetini tebrik ediyorum. Ailesi ve arkadaşlarına sabırlar diliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Müslümanlar İslam için canlarını ortaya koyuyor
 
Doğuda yaşananların kardeş kavgası değil, hak ve batıl kavgası olduğuna dikkat çeken Elibüyük, “Son olayları bölgede kardeş kavgası varmış gibi yansıtanlar var. Bu bir kardeş kavgası değildir. Nasıl ki Habil ve Kabil'in kavgası bu değildiyse, bu kavga da onun gibi hak ve batıl kavgasıdır. Müslümanlar şehit Aytaç gibi canlarını ortaya koyarak, İslam'ı ayakta tutmaya çalışıyorlar. Bu coğrafyada bize düşen, her zaman acı ve mahzunluk oldu. Bize düşen yetimlerin başını okşamak oldu. Bunlar neden bizim kaderimiz oluyor?” şeklinde sitemde bulundu.
 
500'den fazla saldırıya uğradık
 
Son yıllarda Müslümanlara yönelik 500'den fazla saldırı olduğunu ifade eden Elibüyük, “2005 yılından bu yana 10 yıllık süreçte, Müslüman kardeşlerimize yönelik 500'den fazla saldırı olmuştur. Yatak odalarına, çocukların odalarına bomba atmaya kadar bir sürü saldırılar olmuştu. Cizre'de evinde çocuğuyla mahsur kalan hamile bacımızı yakmak istemişlerdi. Bu tür saldırılarla karşı karşıya kaldık. 2011 yılında Ubeydullah Durna'nın şehadetinde tepkimizi gerektiği gibi ortaya koysaydık, şehit Yasin Börüler katledilmezdi. Yine Yasin Börüler katledildiğinde de sessiz kaldığımız için, zalimler bundan cesaret aldı. Kobani bahaneli Diyarbakır, Mardin, Adana ve Batman'da vahşetler yaşandı. Kürtlerin adet ve geleneklerinde olmayan bir vahşet sergilendi. Yasin Börü'nün katledilişinde zılgıt çeken kadınlara şahit olduk. Çok zaman geçmedi ki Cizre'de 10 saat boyunca asker ve polisin gözü önünde gece üçten günün saat 10'una kadar kardeşlerimiz eli kanlı pkk'nın insafına terk edildi. Bizler yine de burada gerekli tepkiyi ortaya koyamadık.” şeklinde konuştu.
 
Bize yapılanlar, yapanların yanına kar kalıyor
 
Çözüm süreci ile pkk'nın yılandan canavara dönüştürüldüğünü belirten Elibüyük, “Müslümanları bunların insafına terk edilmemesi yönünde çokça ziyaretlerde ve açıklamalarda bulunduk. Bize yapılan bazı saldırılar medyaya yansıdı, bazılarını da içimize attık. Yine Hakkari'de 2 üniversiteli öğrencimiz pkk tarafından kaçırıldı. Bu olayın hükümete pkk'ya, HDP'ye ve batıdaki Müslümanlara bakan boyutu var. Bu saldırıların hesabı elbette ahirette sorulacaktır. Ama buradaki Müslümanlar da ellerinden geleni yapmak zorundandır. Hükümete defalarca söyledik ama sözümüzü dinletemedik. 7 Haziran seçimi ne kadar haklı olduğumuzu göstermiş oldu. Bizler bölgede insanların sokak ortalarında infaz edilmesini istemiyoruz. 6-8 Ekim olaylarında kitleleri sokağa dökenlerden hesap sorulmadı. Bize yapılan onların yanına kar kalıyor. Yargı da, batıdaki Müslümanlar da bu konuda gerekli tepkiyi ortaya koymuyor” dedi.




 

Kaynak : İLKHA