Arınç'dan Şok Operasyon Çıkışı: 'Tutuksuz Yargılanmak Esastır'

Arınç'dan Şok Operasyon Çıkışı: 'Tutuksuz Yargılanmak Esastır'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 14 Aralık Operasyonuna yönelik 'Tutuksuz yargılanmak esastır' ifadesini kullandı

Başbakan Yardımcı Bülent Arınç Hüda-Parziyaretinde 14 Aralık operasyonları kapsamında gözaltına alınan ve aralarındaEkrem Dumanlı, Hidayet Karaca gibi isimlerin de bulunduğu şahısların tutuksuz yargılanmaları gerektiğin söyledi.

Arınç'ın konuşmasından satır başları;

HDP, DBP Kürt kardeşlerimizin tek tercihleri değildir. Bunların dışında Hür Dava Partisi ve HAK- PAR var. Bu partiler insani dili kullanıyor, ancak HDP silah ve şiddetle arasına mesafe koyamadı. 

Hüda-Par hiç bir zaman silaha başvurmadı.

Sözü olan fikri olan açıklamak isteyen herkesle konuşmak zorundayız. Bu sayı meselesi değildir nitelik meselesidir. Onlara düşen görev sadece İmralı'nın kuryeliğini yapmak olmamalı. Herkes işini iyi yapacak siyaset dili ile bu sorun çözülecek. 

Silahlar tamamen susmadıkça çözüm sürecinden olumlu sonuç olmak mümükün olmayacaktır. 

Suç delilleri 14 Aralık operasyonu için yeterli midir?

Suç delilleri belli mi sen biliyor musun? Bizler ilkeli siyaset yapıyoruz. Tahşiyeciler diye bir grup hedef gösterilmiş, bu kişilere yapılan operasyonlarda ele geçirilen silahların üzerindeki parmak izlerinin bu kişilere ait olmadığı ve Zaman ve Samanyolu'nda kara propaganda yapıldığını biliyoruz.

TUTUKSUZ YARGILANMALILAR

Hepimiz biliyoruz ve ben de avukatım tutuklama istisnaidir, delilleri yok etme ihtimali yoksa tutuksuz yargılanma esas alınmalı bu açıklamaları yaptığımda tepki ile karşılaşmıştım.

Bu davada delilleri bilmiyorum ama mahkemenin kararını etkilemek istemiyorum ama tutuksuz yargılanmaları taraftarıyım.

Kaynak : Haber7