Alparslan Kuytul'un Tahliye Kararı sonrası İlk Açıklama

Alparslan Kuytul'un Tahliye Kararı sonrası İlk Açıklama

Alparslan Kuytul için verilen tahliye kararının ardından Furkan Vakfı menspları tarafından ‘22 Ay Sonra Gelen Tahliye Kararı Hakkında Kamuoyuna Bildiri’ başlıklı bir yazı yayımlandı

Tutuklu yargılandığı dosya nedeniyle uzunca bir süredir Bolu Cezaevinde bulunan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un tahliyesine karar verildi.

Alparslan Kuytul için verilen tahliye kararının ardından Furkan Vakfı menspları tarafından ‘22 Ay Sonra Gelen Tahliye Kararı Hakkında Kamuoyuna Bildiri’ başlıklı bir yazı yayımlandı.

Söz konusu yazı şu şekilde:

Alparslan Kuytul Hocafendinin 22 aydır çeşitli bahanelerle uzatılan tutukluluk süreci, bugün (05.12.2019) sona erdi.

Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi Tahliye Edildi!

Alparslan Kuytul Hocaefendi, mütevazı, şeffaf ve saygın bir hayat yaşayarak ömrünü İslam’a ve ümmetin geleceğine adayan ve hiçbir zaman terörü tasvip etmemiştir.

Hayatı boyunca hayırlı hizmetlere öncülük etmesine rağmen, birtakım kimselerin linç kampanyalarına ve iftiralarına maruz kalarak 8 Şubat 2018 tarihinde tutuklandı. Kamuoyunun ve bilhassa halkımızın itibar etmediği birbiriyle çelişkili iftiralar, ülkemizin en seçkin kurumları olan TEM, MİT, BİMER ve VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN hazırlamış olduğu raporlarla da ortaya çıkarıldı.

Hocaefendi’nin şahsının ve kurucusu olduğu Furkan Vakfının terörle ve suç örgütleriyle hiçbir ilişkisi- ilişiği olmadığı ispat edilmişti. Bugün çıkan mahkeme kararıyla da Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin ve Furkan Vakfının terörle ve suç örgütü kurmakla hiçbir ilişkisinin olmadığı bir kez daha ispat edilmiş oldu.

Furkan gönüllüleri olarak; Alparslan Kuytul Hocaefendinin ailesine, talebelerine, tüm sevenlerine ve bu zorlu süreçte desteklerini esirgemeyen siz değerli halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, geç de olsa verilen tahliye kararı hakkında memnuniyetimizi bildiriyoruz.

Ayrıca cezaevlerinde haksız yere tutuklu bulunan mazlumların bir an evvel özgürlüğe kavuşmalarını Rabbimizden niyaz ediyoruz.