Akşener:  SP ile İttifak Yapmak İstedim

Akşener: SP ile İttifak Yapmak İstedim

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı.


Sorular arasında Saadet Parti'yle ittifak da gündeme gelince Akşener ''İsterim ama Saadet Partisi kendi aday çıkarmak istiyor" diye yanıtladı.


'NE KADAR ÇOK ADAY O KADAR ŞENLİK'


Kılıçdaroğlu'nun ilkeler ittifakı ile ilgili sözlerine ne diyorsunuz diye soruluna Akşener şöyle konuştu:


"Bu sayın Temel Karamollaoğlu’nun önerisi. Hepimiz referandumda tek adam sistemine karşı çıkan gruplar olarak insanlar olarak bir şey söyledik. Güçlü bir parlamenter sistemin Türkiye, demokrasi ve sizler için çok daha hayırlı olduğunu iddia ettik ve partili cumhurbaşkanının Türkiye’yi gerçekten zora sokacağını söyledik. Nitekim ortaya çıktı. OHAL hala bitmiyor.


Temel Karamollaoğlu şöyle bir öneride bulundu. Madem parlamenter sisteme geçileceğini ilan ettik, bunun hukuki ilkelerini yani anayasa taslağını vatandaşın karşısına getirmemiz lazım. Partiler arası ittifaktan bahsetmiyorum. İlkeler dediği bu. Demokrasinin tam ve kamil uygulanabilmesi için gereken kurallar, ilkeler yani bunların üzerinde uzlaşılabilir mi diye bir çalışma. Dolayısıyla buna elbette hayır deme imkanımız yok tabii ki evet ama bunun anlamı bir ittifak söz konusu değil. Ben açık açık söylemiştim."


'SAADET VE DP İLE İTTİFAKI ÇOK İSTERİM'


Şeffaf bir insan olarak bir arzu, istek olarak Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile ittifak yapmayı çok isterim. Bunu Karamollaoğlu’na da söyledim ama onlar bir aday çıkarmayı istiyor. Bu da çok iyi, olumlu bir şey. Ne kadar çok aday o kadar şenlik olacak, göreceksiniz.


 


Kaynak : Hürriyet