Akillerden çözüm için yeni öneri: Öcalan'la...

Akillerden çözüm için yeni öneri: Öcalan'la...

Akillerden çözüm için yeni öneri: Öcalan'la...

kil İnsanlar Heyeti'nde yer alan 24 kişi, Can Paker, Oral Çalışlar ve Mehmet Uçum'un çağrısı üzerine, ülkede ve bölgede yaşanan gelişmelerin ve olayların çözüm sürecine etkilerinin değerlendirilmesi amacıyla "Çözüm Sürecine Sivil Katkı" başlıklı toplantıda bir araya geldi.
Akil İnsanlar Heyeti'nde Doğu Anadolu Grubu Başkanı olarak bulunan Can Paker'in başkanlığındaki toplantıya, Oral Çalışlar, Mehmet Uçum, Vahap Çoşkun, Abdurrahman Dilipak, Öztürk Türkdoğan, Kadir İnanır, Hülya Koçyiğit, Muhsin Kızılkaya, Sibel Eraslan, Ayhan Oğan, Tarık Çelenk, Doğru Ergil, Kezban Hatemi, Abdurrahman Kurt, Fadime Özkan, Mahmut Arslan, Etyen Mahçupyan, Ali Bayramoğlu, Avni Özgürel, Nihal Bengisu Karaca, Yıldıray Oğur, Fatma Benli ve Levent Korkut katıldı.
Heyetin yaptığı ortak açıklamada ise şu görüşlere yer verildi:
ÇÖZÜM İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ
"Çözüm süreci, demokratik siyasetin esas olduğu bir bakış açısıyla yürütülmelidir. Bu süreçte, her türlü şiddetin dışlanması, çözüm sürecinin geleceği açısından zorunlu bir koşuldur. Çözüm sürecine sivil katkı sağlamak için üzerimize düşeni yapmaya hazırız"
GÖRÜŞMELER İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNACAĞIZ
"Heyetimiz üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmek bakımından başta Cumhurbaşkanı ve Başbakan olmak üzere, hükümetin ilgili üyeleri ve Çözüm Süreci Kuruluyla görüşmeler yapmak için girişimde bulunacaktır"
ÖCALAN'LA SADECE HDP GÖRÜŞMESİN
"Heyetimiz, Abdullah Öcalan'ın görüşlerinin kamuoyuna doğrudan açıklanması bakımından görüşme çeşitliliğinin sağlanması için girişimlerde bulunmayı kararlaştırmıştır. Yine Meclis'teki tüm siyasi partilerle görüşme taleplerinde bulunulacaktır"