'Ah bir bilsem kimin aday olacağını...'

'Ah bir bilsem kimin aday olacağını...'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda, 'Ah bir bilsem kimin olacağını!.. Ben de bilmiyorum' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki akşam, ABD'de yaşayan tanınmış Türk işadamı Ali Rıza Bozkurt'un Ankara'da verdiği yemeğin onur konuğuydu. Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve muhalefetin aday belirleme süreciyle ilgili CHP lideri şunları söyledi:

"AH BİR BİLSEM..."

"Ah bir bir bilsem kimin olacağını!.. Ben de bilmiyorum. Ama nasıl bir cumhurbaşkanı olması gerektiğini biliyorum. Tarafsızlık, siyasi kimliği öne çıkmayan, bilgili, birikimli, her kesimi kucaklayan, adı yolsuzluklara, şaibeli olaylara karışmamış bir kişi, cumhurbaşkanı olarak görülmek isteniyor. Konuştuğumuz kesimlerin yüzde 90'ı bunları istiyor. Bu tanımlama önemli. Bu tanımlamaya uymayan isimlerin başında Recep Tayyip Erdoğan geliyor."




"ERDOĞAN'LA KRİZ EKSİK OLMAZ"

"Erdoğan cumhurbaşkanı seçilirse ülkede krizler eksik olmayacak. Başbakana, bakanlara her dakika müdahale edecek. Erdoğan'ın bu müdahalelerine sessiz kalabilmek için ancak bir kukla başbakan olması lazım. Çünkü isteklerine karşı çıkacak olan başbakana rahat vermez. O başbakana da insanlar sen git senin başbakanın gelsin diyecek. O yüzden de Cumhurbaşkanı olmaması gerekir."

"UZLAŞILIRSA İLK TURDA KAZANABİLİRİZ"

Muhalefet ortak adayla mı, yoksa kendi adaylarını çıkararak mı daha başarılı bir sonuç elde edebilir?'
CHP lideri bu soruya şöyle yanıt verdi: "Çok geniş bir uzlaşıyı sağlayacak iyi bir isim çıkarabilirsek, belki de birinci turda adayımız Cumhurbaşkanı seçilir. İkinci turda ise partilerin tabanlarının sandığa gitme konusuda ne kadar istekli olacağını da düşünmek lazım."

PAZARTESİ NOKTA KONACAK

Cumhuriyet'in haberine göre; CHP lideri Kılıçdaroğlu aday belirleme konusundaki takvimini de açıkladı. Bugün İstanbul'da, yarın Ankara'da sanatçılarla, sivil toplum temsilcileriyle buluşacak. Pazar günü Eskişehir'de CHP'li belediye başkanlarıyla bir araya gelecek. Ve pazartesi günü MHP lideri Devlet Bahçeli ile buluşacak. CHP lideri "Pazartesi günü artık nokta koyarız" diyerek Bahçeli görüşmesinden sonra isim belirleme aşamasına geçeceklerinin sinyalini verdi.