Afganistan'da  Toplu Mezar Bulundu

Afganistan'da Toplu Mezar Bulundu

Taliban yetkilileri, Afganistan'da dokuz yıl önce öldürülen 12 kişinin kalıntılarının bulunduğu bir toplu mezar olduğunu bildirdi.

Afganistan’ın güneyindeki Kandahar şehrinde bir toplu mezar bulundu. Taliban, bununla ilgili olarak hükümette görev yapan ve 2018 yılında bir saldırı ile şu anki rejim tarafından öldürülen bir güvenlik yetkilisini suçladı.

Taliban hükümetinin iki sözcüsü salı günü Alman Haber Ajansı’na (DPA) yaptıkları açıklamada, 12 cesedin yer aldığı toplu mezarın, üç gün önce Sipin Buldak şehrinde bir kuyu kazılması sırasında bulunduğunu söyledi. Kandahar Bilgi ve Kültür Dairesi Başkanı Nur Ahmed Said, “İskelet ve kemikler ibaret” dedi. Taliban yetkilileri, kurbanların yaklaşık 9 yıl önce, uluslararası destek alan hükümet bölgeyi yönettiği sırada, Kandahar eski Polis Şefi Abdurrazık tarafından öldürüldüğünü iddia ediyor.

Taliban liderlerinin sosyal medyada yayınladığı videolar, sakinlerin kemik yığınlarının etrafında toplandığını gösteriyor.

Ekim 2018'de, Afganistan'daki zamanın en üst düzey ABD komutanı General Scott Miller ile görüşmesinden sadece birkaç dakika sonra General Abdul Raziq, bir koruma tarafından ölümcül bir şekilde vuruldu.

Raziq'in ABD yanlısı bağları nedeniyle Taliban tarafından hedef alındığı iddia ediliyor.

Raziq'in kardeşi Tadin Khan, Taliban suçlamalarını reddetti.