Abdullah Gül: Konu Benim İçin Kapandı

Abdullah Gül: Konu Benim İçin Kapandı

İnönü Stadı’nın inşaat çalışmalarını ziyaret eden Abdullah Gül, Pensilvanya ziyareti sonrasında yaşananlar hakkında açıklama yaptı.

İHA'da yer alan habere göre, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yapımı devam eden İnönü Stadı'nı ziyaret etti. Gül, Başbakan Davutoğlu'nun 2013 yılında Pensilvanya'da Fethullah Gülen'e yaptığı ziyaretine dair tartışmalarla ilgili konunun kapandığını belirtti. Abdullah Gül, basın mensuplarının konuyla ilgili sorusu üzerine, “Kapandı o işler, bir şey yok” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaptığı bir açıklamada 2013 yılında Pensilvanya'ya gittiğini ve Fethullah Gülen'le görüştüğünü söylemişti. Davutoğlu, bu görüşmeyi dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ın bilgisi dahilinde yaptığını söylemişti. Ancak Abdullah Gül daha sonra yaptığı açıklamada “Benim haberim yok” demişti. Bu sözler üzerine Davutoğlu da, “Benim zihnim berrak” ifadesini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı olduğu dönemde Pensilvanya'da Fethullah Gülen'i ziyaret ettiğini, Abdullah Gül'ün de bundan haberdar olduğunu söylemişti. Gül ise bu sözlerin ardından, "Ziyaretten daha sonra haberim oldu" açıklaması yapmıştı.