ABD'nin Hizbullah Rahatsızlığı

ABD'nin Hizbullah Rahatsızlığı

ABD Dışişleri Bakanlığı, "Hizbullah'ın Lübnan hükümetindeki varlığının devam etmesinin, partiyle bağlantılı terör olaylarıyla mücadelede hükümetin etkin eylemini engellediğini" belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, web sitesinde yayınlanan bir bildiride, "Lübnan, IŞİD'i yenmek için uluslararası koalisyonun kararlı bir ortağıdır", "2020'de ABD, Lübnan Ordusuna güvenlik yardımı ve eğitimi sağladı ve onlarla birlikte çalıştı.

Lübnan'da faaliyet gösteren terör örgütlerinin Hizbullah ve IŞİD gibi ABD tarafından belirlenen yabancı terör örgütlerini içerdiğine" dikkati çekerek, "Lübnan hükümetinin resmi olarak kendisini bölgesel çatışmalardan soyutlama politikasına rağmen Hizbullah askeri faaliyetlerine devam ettiğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı, "Hizbullah'ın Lübnan hükümetindeki varlığı, örneğin, Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Geçici Gücü'nün (UNIFIL) güney Lübnan'daki özel mülklere erişim için defalarca talep etmesine rağmen, partiyle bağlantılı terör olaylarına karşı etkili hükümet eylemini engellemeye devam ediyor" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı