ABD Suriye'de  Sivilleri Vurdu

ABD Suriye'de Sivilleri Vurdu

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin Suriye’nin Deyrezzor vilayetindeki sivil yerleşim alanlarına hava saldırısı düzenlediği, saldırıda ölü ve yaralıların bulunduğu bildirildi.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin Suriye’nin Deyrezzor vilayetindeki sivil yerleşim alanlarına hava saldırısı düzenlediği, saldırıda ölü ve yaralıların bulunduğu bildirildi.

Suriyeli askeri bir kaynak, ABD'nin öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin Suriye'nin Deyrezzor vilayetindeki Susa yerleşiminde sivillerin yaşadığı konutlara hava saldırısı düzenlediğini belirtti.

Askeri yetkili, koalisyona ait savaş uçaklarının sivillerin konutlarını sürekli bombaladığını ve böylelikle IŞİD’e yardım ettiğini belirtti.

Suriye Devlet Televizyonu da koalisyonun söz konusu saldırısını teyit etti.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin Deyzezzor'un doğusunda bulunan El Susa ve El Bubadran koylerine düzenlediği saldırılarda 62 sivil hayatını kaybetti.

Rusya'nın Suriye'deki Ateşkes İzleme Merkezi Başkanı Korgeneral Vladimir Savçenko, ABD ve SDG’nin eylemsizliği sonucu, IŞİD'in Fırat nehrinin doğusunda bulunan Hacin ile Susa yerleşimleri arasındaki yaklaşık 20 kilometrelik bölgeyi kontrol altına aldığını duyurmuştu.

Diğer yandan Rakka’da Suriye Demokratik Güçleri tarafından IŞİD olası bir saldırısına karşı yoğun bir şekilde önlem almaya başladığı belirtildi.

Arabi 21’de yer alan habere göre, SDG’ye bağlı silahlı unsurların sayısının kentte arttığı kaydedilirken, SDG’liler tarafından kimlik kontrollerinin yapıldığı ve Rakka halkın IŞİD’in tekrar kente saldırmasından korktuğu ifade edildi.

Sumeria News’te yer alan haberde ise, IŞİD üyelerinin Irak’ın Ramadi kentinin batısındaki bir güvenlik noktasına akşam saatlerinde saldırdığı duyuruldu.

Haberde, Irak güçleri ile IŞİD mensupları arasında çatışma çıktığı belirtilirken, olay sırasında iki taraftan da yaralananların olduğu bildirildi.