8 Kentte Dev Operasyon... MOSSAD Casusları Gözaltında

8 Kentte Dev Operasyon... MOSSAD Casusları Gözaltında

İsrail dış istihbarat servisi MOSSAD için Türkiye'de yabancı uyruklulara yönelik casusluk faaliyetleri içinde olabilecekleri değerlendirilen 34 kişi İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonla yakalandı.

Operasyon, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleşti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İsrail dış istihbarat servisi MOSSAD için, Türkiye'de ikamet eden yabancı uyruklulara yönelik keşif, takip, darp ve adam kaçırmaya yönelik amaçlarının olduğu tespit edildi.

Uluslararası casusluk faaliyetleri içerisinde olabilecekleri değerlendirilen 46 şüpheli hakkında gözaltı talimatı verildi. İstanbul merkezli olmak üzere 8 ilde 57 adrese operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda 34 şüpheli yakalandı. Diğer şüphelileri yakalama çalışmaları sürüyor.

Operasyon Yapılan İller:

İstanbul (15 İlçede)

Ankara

İzmir

Kocaeli

Diyarbakır

Van

Hatay

Mersin

BAKAN YERLİKAYA AYRINTILARI PAYLAŞTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından operasyona ilişkin ayrıntıları paylaştı. Bakan Yerlikaya, baskın yapılan adreslerde yapılan aramalarda, 143 bin 830 euro, 23 bin 680 dolar ile farklı ülkelere ait nakit paralarla, bir adet ruhsatsız silah ve çok sayıda fişek ele geçirildiğini ifade etti.

Çok sayıda dijital materyale de el konulduğunu söyleyen Yerlikaya, “Operasyonları düzenleyen MİT mensuplarımızı ve polisimizi tebrik ediyorum.” dedi.

“FOTOĞRAFLARINI ÇEKİP PAYLAŞTILAR”

Operasyona ilişkin yeni bilgiler de ortaya çıktı. İsrail istihbarat servisi yetkililerinin şüphelilerle sosyal medya üzerinden iletişime geçtiği, savaştan sonra Filistin lehine çalışmalar yapan İsrail ve Filistinli aktivistlerin isim bilgilerini vererek bu kişileri takip etmelerini istediği öğrenildi.

Şüphelilerin aldıkları isim bilgileri doğrultusunda hedef kişileri takip ettiği, bazı kişilerin fotoğraflarını çekerek bu kişilere ait bilgileri İsrail ile paylaştığı da saptandı.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, şüphelilere ait dijital materyaller incelenmek üzere ilgili birimlere teslim edildi.

Ajanslar