" 7 Haziran Uhud, 1 Kasım Hendek Savaşıdır"

" 7 Haziran Uhud, 1 Kasım Hendek Savaşıdır"

AKP'nin seçimden yüzde 49 oranla tek başına iktidar olmasından sonra seçim zaferi için ilginç bir benzetme yapan Fatma Şahin, "7 Haziran Uhud, 1 Kasım ise bizim Hendek Savaşı'mızdır" dedi.

AKP'nin seçimden yüzde 49 oranla tek başına iktidar olmasından sonra seçim zaferi için ilginç bir benzetme yapan Fatma Şahin, "7  Haziran Uhud, 1 Kasım ise bizim Hendek Savaşı'mızdır" dedi.
 Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, seçim koordinasyon merkezinde bulunan bilgisayardan seçimi takip etti. Seçim sonuçlarının AKP iktidarını göstermeye başlamasının ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Seçim Koordinasyon Merkezi'ne gelerek, Uzer'i milletvekilliği için tebrik etti.
 İHA'nın haberine göre Şahin, yaptığı değerlendirmede ise seçim zaferi için ilginç bir benzetmede bulundu. Şahin, Hz. Muhammed (sav) döneminde yapılan Uhud Savaşı'nı 7 haziran seçimlerine, Hendek Savaşı'nı ise 1 Kasım seçimlerine benzetti. Şahin, "Kadınlar gençler her birimiz tek vücut olduk. O ilk günkü aşkla yola çıktığımızda 7 Haziran'da yaşadığımız aslında bir Uhud’du. 7 haziranUhud, 1 Kasım ise bizim Hendek Savaşı'mızdır. Uhud Savaşı'nda nasıl ders alındıysa, Hendek Savaşı yaşandıysa, 1 Kasım bizim Hendek Savaşı'mızdır. Bu şehrin yüzde 61'i Türkiye’nin yüzde 70'inden çok daha önemli. Bölgenin sigortasıyız. Bütün İslam coğrafyasının şu anda baş aktörüyüz. Birileri her gün korku siyaseti yaptı. Her gün bir bomba patlayacak diye, bir milletvekili daha fazla çıkaralım diye milleti korkuttular. Ama sandıkta millet onlara gerekli dersi verdi. Bu millet beni korkutma çalış kardeşim dedi” şeklinde konuştu.