27 Polise Tutuklama Talebi

27 Polise Tutuklama Talebi

Emniyetteki 'Cemaat' yapılanmasına yönelik operasyonda casusluk ve yasa dışı dinleme iddiasıyla gözaltına alınan 27 polis savcılık ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

14 Nisan'da İstanbul merkezli başlatılan operasyonda çok sayıda ilde 29 polis gözaltına alınmıştı. Aralarında emniyett müdürü ve emniyet amirinin de bulunduğu şüphelilerin hükümetin 'paralel yapı' olarak adlandırdığı Gülen Cemaati'ne bağlı hareket ettiği öne sürülüyor.
Sabah saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen 27 polis tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. 2 polisin ise savcılık ifadesi sürüyor.
İstihbarat ve Orgazine Suçlar Şubesi'nde görev yapmış, bazıları açığa alınmış olan polislere yönelik suçlamalar; suç uydurma, göreve ilişkin sırları açıklamak, özel hayatın gizliliğini ihlal, delilleri yok etmek, resmi belgede sahtecilik, casusluk, sahtecilik, yasadışı dinleme, kişisel verileri kaydetme, devlet güvenliğine ilişkin bilgileri temin etmek ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin görevini yapmasını engellemeye teşebbüs.  
Operasyon sırasında adresinde bulunamayan şüphelilerden İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin eski müdürü Nazmi Ardıç, Twitter'dan teslim olacağına dair mesaj yazmış, ardından İstanbul'da yakalanmıştı.
Kaynak: Al Jazeera, Anadolu Ajansı