Yolsuzlukları ile ünlü Siyonistler

Hapis cezasından kurtulmak için Deri'nin Knesset'ten istifa etmesi, vergi kaçakçılığı suçlarını kabul etmesi ve 180.000 NIS para cezası ödemesi gerekiyor.

Shas Partisi'nin kıdemli lideri Arye Deri, başsavcıyla yaptığı savunma pazarlığı anlaşmasının bir parçası olarak Pazar günü Knesset'ten istifa mektubunu Meclis Başkanı Mickey Levy'ye sundu.

Geçen ay yapılan anlaşma, Deri'nin Knesset'ten istifa etmesini, küçük vergi suçlarını kabul etmesini, 180.000 NIS para cezası ödemesini ve ardından hapis cezasından kurtulmasını gerektiriyordu. Ancak Shas'ın lideri olarak kalmasına izin verilir.

Deri'nin Knesset'ten istifa etme konusundaki kamuoyu taahhüdü nedeniyle, Başsavcı Avichai Mandelblit, bir sonraki Knesset'e aday olmasını engelleyebilecek ahlaki bir ahlaksızlık bulgusu aramayacağını söyledi.

Geçen Pazartesi, Yüksek Adalet Divanı, İsrail'deki Nitelikli Hükümet Hareketi'nden dilekçe sahiplerine ahlaki ahlaksızlık meselesine karar vermek için erken olduğunu söyleyerek, savunma anlaşmasını iptal etme dilekçesini reddetti.

Eski başbakan Benyamin Netanyahu'nun üç adet yolsuzluk davası mahkemede. Hapis yatmamak için Netanyahu da anlaşma peşinde. Daha önceki başbakanlar ve birçok milletvekilleri de yolsuzluk ve rüşvet nedeniyle yargılandı ve suçlu bulundu.

Deri geri dönerse, önümüzdeki ay 63 yaşına giren ve önce 1988'de içişleri bakanı, ardından 1992'de Milletvekili olan Deri'nin ilk dönüşü olmayacaktı.

1999 yılında Deri, rüşvet, dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanmaktan suçlu bulundu ve üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme kararıyla bekleme süresinin ardından 2012 yılı sonunda siyasete döndü ve 19. Knesset'e seçildi.

Deri, hapse girdiğinde yerini alan Eli Yishai ile yoğun bir mücadelenin ardından Mayıs 2013'te Shas lideri rolüne geri döndü.

Knesset'te onun yerini Shas listesindeki bir sonraki aday olan, partinin Fransızca konuşma kampanyasının lideri olan eski Milletvekili Haham Yosef Tayeb alacak.(İsrail Post)

Ortadoğu Haberleri

Siyonist Medyadan Flaş Boykot İtirafı!
Filistin Direniş Gruplarından Ortak Toplantı
Siyonist İşgalciler Katar'dan Memnun Değil! Siyonist Basın Şok Gelişmeyi Duyurdu!
İşgalci Bezalel Smotrich: Gazze'yi Tamamen Yok Edin
İşgal Medyası: Netanyahu’ya Tutuklama Kararı Çıkabilir