Washington Post: İran Liderliğindeki İsrail Karşıtı Eksen Geri Dönüyor

ABD'nin Washington Post Gazetesi, İran ve Hizbullah'ın Hamas ile Suriye Hükümeti'nin arasındaki gerginliği sona erdirmek için arabuluculuk yaptığını bildirdi.

ABD'nin Washington Post Gazetesi, İran ve Hizbullah'ın Hamas ile Suriye Hükümeti'nin arasındaki gerginliği sona erdirmek için arabuluculuk yaptığını bildirdi.

İran'ın Suriye ve Irak'la ilişkilerini güçlendirdiğini yazan gazete "Hamas ile Suriye arasında yürüttüğü arabuluculuk da başarılı olursa İran ve Hizbullah zayıflayan ilişki ağlarını yeniden güçlendirmiş olacak. Bu süreçte unutulmaması gereken şey, İran bir yandan bölgede İsrail ve ABD müttefiklerine karşı mücadelede bir destek bloğu da oluşturdu" ifadelerine yer verdi.

İran'ın ararabuluculuk sürecinin Hamas'taki başkan değişikliği ile beraber başladığını belirten gazete, bu sürecin Katar ile Türkiye'nin İran'la ilişkilerini iyileştirmesiyle paralel geliştiğine dikkat çekti.

Amerika Haberleri

İşgalci ABD Saldırı Yapmaya Hazırlanıyor!
ABD Venezuela’ya kara saldırısına hazırlanıyor
İşgalci ABD, Venezuela Devlet Başkanı Maduro'yu terör örgütü lideri ilan etti
Direnişi silahsızlandırma oyunu: Trump’ın planına körfez rejimlerinden destek
ABD’de yapılan Venezüella konulu üst düzey toplantıların detayları ortaya çıktı