Venezuella'da darbe girişimi

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, hükümetine karşı bir ''askeri komplonun'' önlendiğini açıkladı. Chavez, ordu içinde ayaklanmayı teşvik edenlere hükümetin sert bir yanıt vereceğini de söyledi.

Chavez, devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, hükümeti devirme girişimine katılan birçok askerin tutuklandığını, bu kişilerin ABD'ye göç etmiş gruplarla bağlantıda olduğunu ve ''bağımsızlık'' diye anılan bir operasyonla ilgili mesajlar gönderdiklerini söyledi.

Bu kişilerin Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores'e sızmayı planladıklarını da belirten Chavez, bu konuda daha fazla ayrıntıya girmedi.

Bazı mesajlar alıp bunu üstlerine bildirmeyen subayların da tutuklandığını anlatan Chavez, ülkenin batısında silah ve mühimmat ele geçirildiğini ancak durumun kontrol altına alındığını kaydetti.

Chavez, ordu içinde ayaklanmayı teşvik edenlere hükümetin sert bir yanıt vereceğini de söyledi ve ''bundan pişman olacaklar'' ifadesini kullandı.

Amerika Haberleri

İşgalci ABD Saldırı Yapmaya Hazırlanıyor!
ABD Venezuela’ya kara saldırısına hazırlanıyor
İşgalci ABD, Venezuela Devlet Başkanı Maduro'yu terör örgütü lideri ilan etti
Direnişi silahsızlandırma oyunu: Trump’ın planına körfez rejimlerinden destek
ABD’de yapılan Venezüella konulu üst düzey toplantıların detayları ortaya çıktı