Suudi Savunma Bakanı Yardımcısı ABD'ye Gidiyor

ABD'li yetkililer, Veliaht Prens'in kardeşi Suudi Savunma Bakan Yardımcısı'nın, Yemen'de ateşkese ulaşma çabaları ve nükleer anlaşma başta olmak üzere birkaç dosya sunmak üzere önümüzdeki hafta Washington'u ziyaret edeceğini açıkladı.

ABD'li yetkililer Wall Street Journal'a Suudi Savunma Bakan Yardımcısı Prens Halid bin Salman'ın birkaç üst düzey ABD yetkilisiyle görüşmek üzere resmi bir ziyaret için önümüzdeki hafta Washington'u ziyaret edeceğini açıkladı.

Gazete, Bin Salman'ın ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile birlikte Devlet ve Savunma Bakanlıklarını ziyaret edeceğini, ancak ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinin beklenmediğini belirtti.

Gazeteye göre, Irak ve Suriye'deki güvenlik, devam eden savaş, insani kriz ve Yemen'de ateşkes için arabuluculuk çabaları, "İsrail" ve Filistin topraklarındaki durum da dahil olmak üzere birçok konu gündemde olacak Suudi tarafı, Biden yönetiminin İran'la nükleer programı konusunda yapılan görüşmelerinden endişe duyuyor.

Suudi Arabistan Kralı Selman'ın oğlu ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın küçük kardeşi Prens Halid bin Salman, Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi nedeniyle iki ülke arasındaki ilişkilerin kırılgan olduğu bir zamanda Washington'u ziyaret edecek.

Amerika Haberleri

ABD üniversitelerindeki protestolar devam ediyor...
ABD'de Yeni Bir George Floyd Vakası! Polis Bir Kişiyi Boğarak Öldürdü!
ABD'de Üniversitenin Binasına Keskin Nişancı Yerleştirdiler
ABD'de Öğrenci intifadası! Polisten Akademisyenlere Ters Kelepçe
ABD'de Gazze İçin Bir İstifa Daha!