Sudan'da İç Karışıklık

Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir, hükümetin feshedildiğini ve ülkede bir yıl süreyle olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu.

Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir, hükümetin feshedildiğini ve ülkede bir yıl süreyle olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu.

Sudan'ı 30 yıldır yöneten Ömer El Beşir, merkezi ve bölgesel hükümetleri fesh ettiğini açıkladı. Televizyonda yayınlanan konuşmasında El Beşir, bir yıl sürecek olağanüstü hal ilan etti. Sudan Devlet Başkanı, 2020 yılında aday olmasının önünü açacak anayasal değişiklikleri ise iptal etti. Beşir, tüm siyasi partiler, silahlı gruplar ve gençlere diyalog çağrısı yaptı.

El Beşir'in bu kararları 19 Aralık'tan bu yana devam eden halk protestolarının ardından geldi.

Artan fiyatlar, piyasadaki nakit sıkıntısı ve El Beşir'in tekrar başkan seçilmek için anayasa değişikliği kararı alması halk protestolarının başlama nedeni olmuştu.

Ortadoğu Haberleri

Hizbullah Askeri Korosu'ndan Yeni Klip: "Güçlüydük ve Öyle Kalacağız"
İşgalci Tom Barrack'dan İran İtirafı
Colani, Amerika'dan aferin almaya devam ediyor
İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı: Yeni Bir Füze Denedik!
Trump ve Netanyahu, Gazze’de işgal planının ikinci aşamasını devreye sokuyor