Siyonistler tarafından Esir Alınan Doktor Ahmed Mahna: işkenceye maruz kaldım

Serbest bırakılan Doktor Ahmed Mahna, El Mayadin'e şunları söyledi: Gözaltında kaldığım süre boyunca her türlü işkenceye maruz kaldım.

Kuzey Gazze Şeridi'ndeki El-Avde Hastanesi Müdürü, serbest bırakılan tutuklu Dr. Ahmed Muhanna, El-Meyadin'e yaptığı özel açıklamada, "İsrail işgal güçleri tarafından tutuklu kaldığım süre 1 yıl 10 ay sürdü ve bu süre zarfında her türlü işkence ve ihlale tanık oldum" dedi.

Muhanna, "İşgal, zorlu koşullar altında kasıtlı olarak doktorları cezaevleri içinde hedef aldı, bu durum tutukluların şehit olmasına neden oldu" diye vurguladı. Tutuklanma sebebini bilmediğini ve kendisinin ve arkadaşlarının ailelerinin haberlerinden tamamen tecrit edildiğini belirtti.

Dr. Muhanna, "İşgal, zorlu iklim koşulları altında tutukluların ellerini saatlerce açık, ağ örgülü gözaltı yerlerinde kelepçelemeye devam etti" diye ekledi ve doktor olmasına rağmen kişisel olarak darp ve aşağılamaya maruz kaldığını söyledi.

İşgalin kendisine ve diğer tutuklulara sahte suçlamalar yönelttiğini açıklayan Muhanna, "Hastanemiz kadın ve çocuklarla ilgilenmektedir" diyerek İsrail'in sağlık personeline yönelik takibatının gerekçelerinin yalan olduğunu ima etti.

Muhanna, temel sağlık hizmetlerinin yokluğunda ve zorlu koşulların şiddetlenmesi karşısında, tutuklu bir hemşire ile işbirliği yaparak cezaevi içinde bazı tutuklulara tıbbi yardım sağlamak için küçük bir tedavi birimi kurduğunu açıkladı.

Ortadoğu Haberleri

Trump ve Netanyahu, Gazze’de işgal planının ikinci aşamasını devreye sokuyor
Siyonist İşbirlikçisi Terörist Öldürüldü!
İsrail'in Han Yunus'a saldırısı: Narhin'deki çadırlar bombalandı
BAE, Yemen petrollerinin yüzde 70'ine el koyuyor
Gazze'de şehit sayısı 70 bin 117'ye yükseldi