Siyonist İsrail Medyası ABD'ye Tepkili

Siyonist İsrail medyası demokratların talebiyle iptal edilen yardım için Biden'e tepkili

Tercüme Haber / Tevhidhaber

İsrail medyası, Kongre'nin ABD federal hükümetini finanse etmek için İsrail'e" askeri yardımı yasadan çıkarmasının ABD-İsrail ilişkileri üzerinde olumsuz etkileri olacağını söyledi.

İsrailli "Kanal 13İsrail, ABD'den askeri yardım alacak. Ancak bu biraz zaman alaca" dedi ve bunu "Biden yönetimi için başarısızlık" olarak nitelendirdi.

Kanal, Kongre'nin İsrail"e yardımı kaldırmasının ABD siyasetindeki "ilerici" demokratların etkisini ve gücünü yansıttığı görüşünü paylaştı ve kararın ABD-İsrail ilişkilerine olumsuz etkileri olacağı yorumunfa bulundu .

NE OLMUŞTU ?

Başkan Biden, Seif Al-Quds (Kudüs'ün Kılıcı) operasyonundan sonra "İsrail'e" askeri yardım sağlayacağına söz vermişti. İsrail Başbakanı Naftali Bennett ile Beyaz Saray'da yaptığı görüşmede bu sözünü yineledi. Ancak Biden'ın "İsrail"e yardım götürme sözü vermesine rağmen Demokratların muhalefeti nedeniyle söz konusu hüküm kabul edilmedi ve oylama ertelendi.

Ortadoğu Haberleri

İran Devrim Muhafızları: “Nasrallah” Füze Sistemi İlk Kez Kullanıldı
İran Devrim Muhafızları ve Ordusu, ABD Beşinci Filosu'nu ve İsrail'in çeşitli üslerini hedef aldı.
İran’dan sert uyarı: “Enerji altyapısına saldırının bedeli ağır olacak”
İsrail Medyası: Trump bize ihanet etti
İran: Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki petrol tesislerini vuracağız