Siyonist Ben Gvir, Esir Takasından Rahatsız Oldu

Ben Gvir, hükümetin Gazze'deki 3 İsrailli tutuklunun serbest bırakılmasını kabul etmesini "zayıflık" olarak değerlendirdi

Kudüs: İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı İtamar Ben Gvir, Cuma günü yaptığı açıklamada, İsrail hükümetinin Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından üç esirin serbest bırakılmasını kabul etmesini, "haksız bir zayıflık" olarak nitelendirdi.

Ben Gvir, bu açıklamayı resmi X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptı ve sözlerini, 21 Ocak'ta istifasının yürürlüğe girdiği hükümete yöneltti.

Daha önce, Cuma günü, Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, tugayların yarın Cumartesi günü üç İsrailli esiri serbest bırakacağını ve bunun Gazze'deki ateşkes ve esir değişimi anlaşmasının ilk aşaması kapsamında altıncı grup olacağını duyurmuştu.

Ben Gvir, "Dünyanın en güçlü ülkesinin başkanından (ABD Başkanı Donald Trump'a atıfta bulunarak) Cumartesi saat 12:00'ye kadar tüm esirlerin serbest bırakılmasını talep etmek için tam destek alıyorsunuz, ancak yine de sadece üçüyle yetiniyorsunuz?" dedi.

Ayrıca, "Bu haksız bir zayıflıktır ve artık sözlerin değil, eylemlerin zamanıdır. Eğer Hamas herkesi serbest bırakmazsa, onların üzerine cehennem ateşini yağdırın" ifadelerini kullandı.

Ortadoğu Haberleri

İran: Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki petrol tesislerini vuracağız
İran’da yargıdan birlik ve direniş vurgusu: Halk ve cephe birlikte zafer yazıyor
Devrim Muhafızları şehadeti duyurdu
İran Devrim Muhafızları: “Sadık Vaat 4” Operasyonunun 59. Dalgası Başarıyla Gerçekleştirildi
İran Devrim Muhafızları, “Sadık Vaat 4”ün 58. dalgasını başlattı