Sırp seçmenler, Kosova'yı Sırbistan'ın 'ayrılmaz bir parçası' ilan eden anayasa değişikliğini oylamak amacıyla dün sandık başına gitti.
Bugün de devam edecek referandumun ilk gününde seçmenlerin yüzde 15'i sandık başına gitti. Sırp liderler, halktan yeni değişikliğe destek vermesini istedi. Anayasa değişikliğinin Sırbistan'da kayıtlı yaklaşık 7 milyon seçmenin en az yarısının desteğini alması gerekiyor.
Sırbistan ve Kosova'dan yetkililer, Şubat ayında bölgenin nihai statüsüyle ilgili başlattıkları görüşmeden sonuç alamamıştı.
Kosova'nın yüzde 90'ını oluşturan Arnavutlar bağımsızlık istiyor. Bununla birlikte Arnavutlar, Sırbistan'daki referandumda oy verme hakkına sahip değil.
Sırbistan ve Karadağ devleti sınırları içinde kalan ve denize çıkışı olmayan Kosova bölgesi 1999 yılından bu yana fiilen Birleşmiş Milletler idaresinde.
Kosova Avrupa"nın en yoksul bölgelerinden biri. Halkının neredeyse yarısından fazlası yoksulluk sınırının altında yaşıyor.
Her ne kadar bölge zengin yeraltı kaynaklarına sahip olsa da temel gelir kaynağı hala tarım
Kosova ile ilgili geniş bilgi için lütfen aşağıdaki siteye ulaşın
http://www.vahdet.com.tr/isdunya/kosova.html
Sırplar sandık başında
Sırp seçmenler, Kosova'yı Sırbistan'ın 'ayrılmaz bir parçası' ilan eden anayasa değişikliğini oylamak amacıyla dün sandık başına gitti.
Ortadoğu Haberleri
Batı Şeria'da İşgalci Yerleşimciler Baskın Düzenledi.
İran ve Rusya’dan Karadeniz ve Süveyş’e alternatif rota
İşgalci Ben Gvir’den İnsanlık Dışı Öneri: Timsahlarla Çevrili Hapishane
Condor Operasyonu: Uluslararası Cinayet Örgütü
İranlı Komutan: İşgalci İsrail Hiçbir Hedefine Ulaşamadı