MOSKOVA, 21 Nisan (YPA) – Rus basınında yer alan haberlere göre, İsrail ile İran arasındaki devam eden gerilimle bağlantılı olarak artan bölgesel tansiyon ortamında, Moskova’daki Domodedovo Uluslararası Havalimanı’nda onlarca işgalci yolcu kısa süreliğine gözaltına alındı.
Muhalif medya kuruluşu Mediazona’nın aktardığına göre, aralarında çifte vatandaşların da bulunduğu yaklaşık 40 yolcu, sıkı güvenlik prosedürleri kapsamında yaklaşık beş saat boyunca tutuldu. Haberde, yolculara bu süre zarfında yiyecek ve içecek verilmediği, cep telefonlarına ise Federal Güvenlik Servisi (FSB) görevlileri tarafından incelenmek üzere el konulduğu belirtildi.
Gözaltına alınan işgalci yolculardan biri, güvenlik personelinin sert davrandığını ve siyasi mesajlar verdiğini ifade etti. Yolcu, görevlilerin İran’ın Rusya için stratejik bir müttefik olduğunu ima ettiğini ve Tahran’a yönelik düşmanlığın Moskova’da benzer şekilde değerlendirileceğini söylediğini aktardı.
Yolcuların daha sonra, içeriği açıklanmayan uyarı belgelerini imzalamalarının ardından serbest bırakıldığı bildirildi.