Associeted Press haber ajansının bildirdiğine göre General John Batista, bugün senato siyasi komitesinde yaptığı bir konuşmada "Rumsfeld ve diğerlerinin, Irak savaşı konusunda sahip oldukları desteği yitirmemek için savaşa ilişkin birçok gerçeği kamuoyundan gizlediklerini düşünüyorum" dedi.
Diğer bir emekli ABD generali olan Paul Aiton da aynı komitede yaptığı konuşmada Savunma Bakanı Rumsfeld"in işe yaramaz bir strateji izlediğini, teknik ve operasyonel alanda da zaaflar gösterdiğini söyleyerek "Sayın Rumsfeld ve ekibi istifa etmelidir; aksi takdirde savaş konusunda iki yıl daha yanlış kararlara şahit olmaya devam edeceğiz" dedi.
Siyasi gözlemciler, bu eleştirel açıklamaların Kongre seçimlerine 6 hafta kala yapılmış olmasına dikkat çekerek, seçimler yaklaştıkça savaş konusunun artan bir şekilde gündeme oturacağını ifade ediyorlar.
ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Afganistan ve Irak savaşlarında izlenen politikadan dolayı ABD iç politikasında eleştirilerin hedefi oluyor.
saafonline
Rumsfeld'e İstifa Çağrısı
ABDdeki bir grup emekli general, ABD askerleriyle ilgili birçok gerçeğin kamuoyundan saklandığını belirterek Savunma Bakanı Rumsfeldin istifa etmesini istedi.
Ortadoğu Haberleri
Suriye’de İlk Yahudi Derneği Kuruldu
Batı Şeria'da İşgalci Yerleşimciler Baskın Düzenledi.
İran ve Rusya’dan Karadeniz ve Süveyş’e alternatif rota
İşgalci Ben Gvir’den İnsanlık Dışı Öneri: Timsahlarla Çevrili Hapishane
Condor Operasyonu: Uluslararası Cinayet Örgütü