Birleşmiş Milletler nükleer izleme kuruluşu Uluslararası Atom Enerji Ajansı'nın (UAEA) Viyana'daki toplantısı öncesi konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, "Uluslararası toplum, bu bölgede nükleer silah teknolojisinin geliştirilmesine izin veremez, vermeyecek." dedi.
Steinmeier Avusturya'nın başkenti Viyana'ya UAEA Başkanı Muhammed ElBaradey ile kısa bir görüşme yapmak için geldi.
Önümüzdeki Salı günü BM Güvenlik Konseyi beş daimi üyesi ve Almanya'dan temsilciler bu konuda bir araya gelip bir görüşme yapacak.
Steinmeier, gazetecilere, "Bu bağlamda, UAEA başkanının konuya nasıl baktığı önemli. Tahran'dan daha yeni döndü. Tahran'daki görüşmelerinden sonra dini lider ile de görüştü." dedi.
Almanya dışişleri bakanı, "dünya güçlerinin" (BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri ve Almanya) ElBaradey'in çözüm için hangi seçeneklere sahip olduğunu öğrenmek istiyor." dedi.
Alymanya, BM Güvenlik Konseyi üyesi devletlerin dışişleri bakanlarını Salı günü görüşmelerde bulunmak üzere Berlin'e davet etmişti. Görüşmelerde İran'a nükleer programı konusunda baskıda bulunabilmek için üçüncü bir BM yaptırım kararının üzerinde durulacak.
dünyabulteni
"Ortadoğu'da Nükleer Silah Olamaz"
BM yetkilisinden "ancak biz ölümcül silahra sahip olabiliriz" tarzında açıklama...
Ortadoğu Haberleri
Yemen'de Güney Geçiş Konseyi, Bağımsızlık Karşılığında İşgalci İsrail’i Tanımaya Hazır
Siyonist orduda psikolojik çöküş!
İran ve Rusya’dan 2026-2028 işbirliği hamlesi
BAE ve Siyonist İsrail’den 2,3 milyar dolarlık gizli silah anlaşması
İsrail, Batı Şeria'nın kuzeyinde 531 dönüm araziyi işgal etti