Ortadoğu Çetesi İsrail'i Uyardı

Ortadoğu Dörtlüsü bir bildiri yayımlayarak, yerleşim birimleri inşaatlarının askıya alması konusunda İsrail'i uyardı.

Ortadoğu Dörtlüsü, İsrail'den Batı Şeria'daki yeni yerleşim birimlerinin inşasını dondurmasını istedi.

Londra'da bir araya gelen Birleşmiş Milletler, ABD, Rusya ve Avrupa Birliği temsilcileri, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon tarafından okunan ortak bildiride, İsrail'in tüm yerleşim faaliyetlerini askıya alması çağrısında bulundu.

Bildiride, "Ortadoğu Dörtlüsü, devam eden yerleşim faaliyetlerinden derin endişe duymakta ve İsrail'in doğal genişleme dahil tüm yerleşim faaliyetlerini dondurması çağrısında bulunmaktadır" denildi.

Toplantı sonrası bir açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, bölgede durumun düzelmesi için mevcut bazı tedbirler bulunduğunu kaydetti. Rice, "Ancak bunları makro ölçekte gerçekleştirmek çok güç. Bu özü itibariyle çok spesifik bir mesele" dedi.

Dünya Bülteni

Ortadoğu Haberleri

Gazze Toplatısına Türkiye Davet Edilmedi İddiası
Ayetullah Hamanei’den gençliğe çağrı
İran ve Rusya'dan Yeni Karar
İşgalci İsrail Askerleri Suriye, Batı Şeria ve Gazze’de Hanuka Mumları Yaktı
Gazze'de Şehid Sayısı Açıklandı!