İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İran nükleer tehdidine karşı koymak üzere "ılımlı" olarak nitelendirdiği Arap ülkeleriyle birlikte ortak "barış" ekseninin oluştuğunu söyledi.
El-Cezire televizyonunun haberine göre İsrail Başbakanı bugün yaptığı konuşmada "Mutluluk duyuyorum. Zira İran"ın bölgedeki etkisini engellemek üzere ılımlı Arap ülkeleriyle birlikte ortak bir eksen oluşuyor" dedi ve ekledi: "İran tehdidi sadece İsrail ve özgür dünyayı değil çevremizdeki Arap ülkelerini de tehdit etmektedir."
Nükleer silaha sahip olan ve Başkanı "İsrail"i haritadan silmeye" çağıran bir İran, İsrail"in varlığını tehdit etmektedir, diyen Olmert, uluslar arası toplumu Tahran"ın nükleer teknolojiye ulaşmasını engellemeye çağırdı.
Olmert, Salı günü itibariyle Rus lider Vladamir Putin"le İran nükleer konusunu görüşmek üzere Rusya"yı ziyaret edecek.
saafonline
Olmert'in mutluluğu!
Olmert; Mutluluk duyuyorum. Zira İranın bölgedeki etkisini engellemek üzere ılımlı Arap ülkeleriyle birlikte ortak bir eksen oluşuyor dedi
Ortadoğu Haberleri
Suriye’de İlk Yahudi Derneği Kuruldu
Batı Şeria'da İşgalci Yerleşimciler Baskın Düzenledi.
İran ve Rusya’dan Karadeniz ve Süveyş’e alternatif rota
İşgalci Ben Gvir’den İnsanlık Dışı Öneri: Timsahlarla Çevrili Hapishane
Condor Operasyonu: Uluslararası Cinayet Örgütü