Kukla Birliğinden Kınama!

Arap Birliği, Rus jetinin Suriye'nin Halep kentindeki Kudüs sahra hastanesini vurmasını kınadı.

Birliğin Genel Sekreteri Nebil El-Arabi, yaptığı yazılı açıklamada Halep'teki Kudüs sahra hastanesinin bombalanmasını şiddetle kınayarak, Suriyeli sivillere karşı işlenmiş bu suçun sorumlularının cezalandırılmasını talep etti.

Arabi, Suriye'de ateşkesin sağlanması, saldırıların son bulması, saldırılardan zarar gören ve abluka altındaki bölgelere insani yardımların ulaştırılması için uluslararası çaba sarf edilmesi gerektiğini belirtti.

Birleşmiş Millletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Suriye'de saldırıların sona ermesi ve insani yardımların ulaştırılmasıyla ilgili 2268 sayılı kararının uygulanması gerektiğini vurgulayan Arabi, Arap Birliği'nin Suriye krizine barışçıl çözüm sürecine destek verdiğini kaydetti.

Ortadoğu Haberleri

İran Dışişleri Bakanı Arakçi İngiltere'yi Uyardı.
Direnişin raporu: Savaşın 20. gününde ne oldu?
İran Devrim Muhafızları: “Nasrallah” Füze Sistemi İlk Kez Kullanıldı
İran Devrim Muhafızları ve Ordusu, ABD Beşinci Filosu'nu ve İsrail'in çeşitli üslerini hedef aldı.
İran’dan sert uyarı: “Enerji altyapısına saldırının bedeli ağır olacak”