Kral Selman'dan Flaş Açıklamalar

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud, Şura Meclisinin açılışında yaptığı konuşmada terörle mücadele vurgusu yaptı.

Kral Selman, Şura Meclisi'nin 6'nci dönemin 4'üncü yılı açılışında ülkesinin bir yıllık iç ve dış siyaset eylem planını belirleyen konuşmasında, "Suudi Arabistan, dış siyaset alanında uluslararası sözleşmeler çerçevesinde sabit ilkeler üzerinde yol alıyor. Bu ilkeler, terörle mücadele, dünyada güven ve istikrarın sağlanmasın yanı sıra Arap ve Müslümanlara yönelik tehditler karşısında birlik oluşturma doğrultusudur" ifadelerini kullandı.
Hükümetin, ülkede insan odaklı bir iç siyaset yürüttüğünü belirten Kral Selman, "Suudi Arabistan devletinin öncelikli amacı halkının kalkınmasıdır. Bu nedenle hükümet, sağlık, eğitim, iskan, taşımacılık, ekonomi ve diğer alanlara önem verdi. Halka her türlü desteği sağlamaya çalıştı" diye konuştu.
Kardeşinin ölümü üzerine 23 Ocak'ta 79 yaşında tahta çıkan Kral Selman, kabinede değişiklik yaparak çok sayıda bakanın görevine son vermiş, ülke tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Kral Abdülaziz'in torunlarından İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif'i veliaht ilan etmişti.
Kaynak : AA

Ortadoğu Haberleri

Siyonist Medyadan Flaş Boykot İtirafı!
Filistin Direniş Gruplarından Ortak Toplantı
Siyonist İşgalciler Katar'dan Memnun Değil! Siyonist Basın Şok Gelişmeyi Duyurdu!
İşgalci Bezalel Smotrich: Gazze'yi Tamamen Yok Edin
İşgal Medyası: Netanyahu’ya Tutuklama Kararı Çıkabilir