Kenya'da Polise "Vur Emri"

Kenya'da Polise "Vur Emri"

Kenya'da durmak bilmeyen şiddet olaylarının önüne geçmek amacıyla güvenlik güçlerine yağmacıları, yangın çıkaranları ve silah taşıyanları veya yollara barikat kuranları vurma emri verildi.
İsminin açıklanmasını istemeyen bir emniyet yetkilisi, yağma ve soyguncuların, evleri yakanların, silah taşıyanların, yolları kapayanların polisin işini güçleştirenler olduğunu belirterek, ''Bu kategorideki insanlar, eğer cürmümeşhut yani suçüstü yakalanırlarsa üzerlerine ateş açma emrimiz var'' diye konuştu.
Kenya'da 27 Aralık'ta Devlet Başkanı Mvai Kibaki'nin yeniden seçilmesinin, ancak muhalefetteki Raila Odinga'nın galibiyeti gasbettiği suçlamasının ardından çıkan siyasi-etnik şiddet olaylarında şimdiye kadar bin civarında kişi ölürken, yaklaşık 250 bin kişi de evinden oldu.

Amerika Haberleri

İşgalci ABD Saldırı Yapmaya Hazırlanıyor!
ABD Venezuela’ya kara saldırısına hazırlanıyor
İşgalci ABD, Venezuela Devlet Başkanı Maduro'yu terör örgütü lideri ilan etti
Direnişi silahsızlandırma oyunu: Trump’ın planına körfez rejimlerinden destek
ABD’de yapılan Venezüella konulu üst düzey toplantıların detayları ortaya çıktı