Katil İsrail Gazze Şeridi'ne Saldırmaya Devam Ediyor!

Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde 24 saat içinde dört Filistinli şehid edildi diğerleri yaralandı ve işgal güçleri ateşkes ilanının 147. gününde de ihlallerine devam ediyor.

İşgalci İsrail’in Gazze Şeridi’nde ilan edilen ateşkese yönelik ihlalleri 147’nci gününde de sürüyor. Son 24 saat içinde Gazze’nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen saldırılar sonucu 4 Filistinli şehid oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.

Sabahın erken saatlerinde işgalci İsrail savaş uçakları, Gazze kentinde “sarı hat” olarak adlandırılan bölgenin arkasına hava saldırısı düzenledi. Saldırıyla eş zamanlı olarak kentin doğusundaki Tuffah Mahallesi yoğun ateş altına alındı.

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah’ta, yerinden edilmiş sivillerin kaldığı çadırlara açılan ateş sonucu bir Filistinli kadın şehid olurken, eşi de yaralandı. Ayrıca Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’un doğusunda iki Filistinli daha şehid oldu. Daha önce yaralanan bir Filistinli çocuk da aldığı yaralar nedeniyle hayatını kaybetti.

İşgalci İsrail güçleri ayrıca Gazze’nin doğusu ve Deyr el-Belah bölgelerine hava saldırıları düzenlerken, Han Yunus’un doğusunda konuşlu İsrail askeri araçları da yoğun ateş açtı.

Öte yandan işgalci İsrail araçları, Gazze’nin orta kesimindeki Bureyc Mülteci Kampı’nın doğusunu da ateş altına aldı.

Gazze’deki Sınır Kapıları ve Geçişler Kurumu, dün Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı üzerinden Gazze’ye toplam 277 yardım ve ticari tırın giriş yaptığını açıkladı. Bunların 67’sinin ticari, 210’unun ise insani yardım taşıdığı belirtildi. İşgalci İsrail’in, Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı’nı ise her iki yönde de kapalı tutmayı sürdürdüğü ifade edildi.

11 Ekim’de ilan edilen ateşkesten bu yana işgalci saldırılar sonucu 633 Filistinli şehid olurken, 1703 kişi yaralandı. Enkaz altından 753 şehidin naaşı çıkarıldı.

7 Ekim 2023’te başlayan saldırılardan bu yana Gazze Şeridi’nde toplam 72 bin 117 Filistinli şehid oldu, 171 bin 801 kişi ise yaralandı.

Ortadoğu Haberleri

Hizbullah'tan İsrail mevzilerine 24 saatte 23 operasyon
“Yenilmez Ordu” (!) Bölgeden Kaçıyor
İsrail Lübnan'da işgalini genişletiyor
İran ABD İHA’sını Hackledi