İTALYA’DAN BEN-GVIR’E SORUŞTURMA

İtalyan yargı kaynaklarına göre, İtalya Başsavcılığı, İsrail’in sözde “Ulusal Güvenlik Bakanı” Itamar Ben-Gvir hakkında, geçen ay Gazze filosuna katılan aktivistlere yönelik muamele nedeniyle soruşturma başlattı.

Kaynak, soruşturmanın Ben-Gvir’in filodaki İtalyan vatandaşlarının alıkonulmasında rolü olduğu şüphesi ve aktivistlere kötü muamele iddiaları kapsamında yürütüldüğünü belirtti.

Ben-Gvir ise soruşturmaya tepki göstererek, “Bu ya da başka bir soruşturma karşısında geri adım atmayacağını” söyledi ve İsrail güçlerine desteğini sürdüreceğini ifade etti.

İtalya’nın bu adımı, İsrail’in filoyu uluslararası sularda engellemesinin ardından Ben-Gvir’in, elleri bağlı ve diz çökmüş halde tutulan filo aktivistlerini gösteren bir video yayımlaması sonrası artan uluslararası tepkilerin ardından geldi.

Organizatörler, aralarında İtalya ve Güney Kore vatandaşlarının da bulunduğu 430 aktivistin alıkonulduğunu açıklamıştı. İtalya hükümeti ise aktivistlere yönelik muameleyi “kabul edilemez” olarak nitelendirmiş ve İsrail büyükelçisini açıklama istemek üzere çağırmıştı.

Roma yönetimi daha sonra Avrupa Birliği’nden Ben-Gvir’e yaptırım uygulanmasını gündeme almasını isterken, Fransa da Ben-Gvir’in ülkeye girişini yasakladığını duyurdu.

Ortadoğu Haberleri