İsrail'in Nükleer Bombaları

El’Beradei: ‘İsrail’in nükleer bombaları Ortadoğu buhranının daha da artmasına neden olmuştur’

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Başkanı Muhammed Elberadei İtalyan basınına yaptığı açıklamada İran İslam Cumhuriyeti ile yapılacak ciddi müzakereler için henüz yeterli zamanın bulunduğunu belirtti.

İtalyan basınından Unita gazetesi Elberadei"den naklettiği haberinde İran"ın yakın bir zaman için tehdit edici bir ülke olmadığını ve bu yüzden İran"a ambargo uygulanması gerekmediğini yazdı.

Elberadei"e göre İran nükleer meselesiyle ilgili Tahran ile müzakerelerin devam ettirilmesi gerektiği de gazetenin haberlerinde yer aldı.

Elberadei İran ile meselelerin tek çözüm yolunun siyasi müzakereler olduğunu ve AB"nin hali hazırda bu doğrultuda çaba harcadığını ve ABD"nin de bu sürece katıldığını söyledi.

Beradei, açıklamasında ayrıca terör rejimi İsrail"in nükleer silahlarının, Ortadoğu buhranının daha da büyümesine neden olduğunu söyledi. İsrail bombalarının bölgenin huzur ve barışına hiçbir yardımının olmayacağını söyleyen Beradei, İsrail"in nükleer silahların yayılmasını yasaklayan NPT üyesi olması gerektiğinin altını çizdi.


Ortadoğu Haberleri

Suriye’de İlk Yahudi Derneği Kuruldu
Batı Şeria'da İşgalci Yerleşimciler Baskın Düzenledi.
İran ve Rusya’dan Karadeniz ve Süveyş’e alternatif rota
İşgalci Ben Gvir’den İnsanlık Dışı Öneri: Timsahlarla Çevrili Hapishane
Condor Operasyonu: Uluslararası Cinayet Örgütü