İsrail'e Kara Harekatına Hazır Ol Talimatı

İsrail Savaş Bakanı Ehud Barak'ın, Filistinli direnişçilerin attığı füzeleri engellemek için işgal ordusuna geniş çaplı kara harekatına hazırlıklı olma talimatını verdiği bildirildi.

İsrail Parlamentosu dış ilişkiler ve güvenlik komisyonuna verdiği raporda Barak, Gazze çevresindeki Yahudi yerleşim birimlerinin güvenliği için gerekli tedbirleri almakta tereddüt etmeyeceğini söyledi.

Savaş bakanı ayrıca, Filistinlilerin füzelerini engellemenin zaman alacağını ve bunun gerçekleşmesi için her tedbire başvuracağını açıkladı.

İşgal güçlerinin Gazze'ye yönelik sürekli ve yoğun saldırılarının süreç içerisinde meyvelerini vereceğini iddia eden Barak, Sderot ahalisinin ve Gazze'ye komşu diğer yerleşim birimlerinin desteklenmesi gerektiğini iddia etti.

Oturumdan sonra yaptığı açıklamada Barak, Gazze'ye yönelik geniş çaplı kara operasyonunun her zamankinden daha yakın olduğunu, ancak bunun bir kaç gün içerisinde olmayacağını kaydetti.

Öte yandan siyonist bakanlardan Şaul Mofaz, Gazze'nin tamamını istila etme konusunun başvurulması gereken en son çare olmakla birlikte imkansız bir seçenek olmadığını da dile getirdi.

FİEM

Ortadoğu Haberleri

Yemen'de Güney Geçiş Konseyi, Bağımsızlık Karşılığında İşgalci İsrail’i Tanımaya Hazır
Siyonist orduda psikolojik çöküş!
İran ve Rusya’dan 2026-2028 işbirliği hamlesi
BAE ve Siyonist İsrail’den 2,3 milyar dolarlık gizli silah anlaşması
İsrail, Batı Şeria'nın kuzeyinde 531 dönüm araziyi işgal etti