İsrail'de Hükümet Karşıtı Gösteri

İsrail’in Lübnan savaşında başarısız olduğunu açıklayan Winograd raporunun yayımlanmasından sonra İsrailliler, hükümeti istifaya çağıran protestolar düzenledi.

İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesi, Winograd raporunun yayımlanmasının üstünden çok kısa bir zaman geçmiş olmasına rağmen, birçok İsraillinin Savunma Bakanı Ehud Barak’ın ve diğer yetkililerin evlerinin civarında protesto gösterileri düzenlediğini yazdı.

Göstericilerin Başbakan Ehud Olmert ile Savunma Bakanı Ehud Barak’ın istifasını isteyen sloganlar attıklarını yazan gazete, göstericilerin Lübnan savaşında alınan yenilginin asıl sorumlusunun Başbakan Olmert olmasına rağmen Savunma Bakanı Ehud barak’ın bu duruma aldırışsız kaldığını, bu yüzden de barak’ın evinin çevresinde gösteri düzenlediklerini belirtti.

Savaşta ölen askerlerin resimlerini taşıyan göstericilerin, Başbakan Olmert’in tek bir askere bile sahip olabilecek bir liyakat taşımadığını ifade ettikleri bildiriliyor.

Haaretz gazetesi, bir göstericinin “ben de birçok gösterici gibi, Olmert’in yönettiği hiçbir savaşa katılmayacağım” dediğini aktardı.

YDH

Ortadoğu Haberleri

Yemen'de Güney Geçiş Konseyi, Bağımsızlık Karşılığında İşgalci İsrail’i Tanımaya Hazır
Siyonist orduda psikolojik çöküş!
İran ve Rusya’dan 2026-2028 işbirliği hamlesi
BAE ve Siyonist İsrail’den 2,3 milyar dolarlık gizli silah anlaşması
İsrail, Batı Şeria'nın kuzeyinde 531 dönüm araziyi işgal etti