Lieberman, askeri radyoya yaptığı açıklamada, 'Suriye İsrail ile barış yapmak istemiyor, aslında Suriye uluslararası sahnedeki en olumsuz unsur. Suriye cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından İran'ı kutlayan ilk ülke. Kuzey Kore ile ilişkilerini ve Hizbullah için Lübnan'ın güneyi ile Irak'taki terörist gruplara silah göndermeyi sürdürüyor' ifadesini kullandı.
İsrailli Bakan, İsrail'in ise Golan tepeleri dayatması olmaksızın, ön koşulsuz doğrudan müzakerelere başlamaya hazır olduğunu kaydetti.
Surile ile İsrail, Mayıs 2008'de Türkiye aracılığında dolaylı barış görüşmelerine başlamıştı. Müzakereler, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarının ardından Aralık ayında kesilmişti.
İsrail: Suriye barış istemiyor
İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Şam ile ABD arasında kısa süre önce başlayan yakınlaşmaya rağmen Suriye'nin İsrail ile barış istemediğini söyledi.
Ortadoğu Haberleri
Pezeşkiyan'dan İslam ülkelerine çağrı: Kardeşiz, ihtilaf istemiyoruz, düşmanın oyununa gelmeyelim
Hamaney: Türkiye'ye saldırıları biz yapmadık
İran Dışişleri Bakanı Arakçi İngiltere'yi Uyardı.
Direnişin raporu: Savaşın 20. gününde ne oldu?