'İsrail Soykırımı Tanımalı'

İsrail’de yayımlanan Jerusalem Post gazetesi, Ermeni soykırımını iddialarını tanımanın herkesten çok İsrail’e düştüğünü öne sürdü.

Jerusalem Post gazetesinde yer alan yazıda, Türkiye'de dile getirilen "İsrail Gazze'de soykırım yapıyor" iddiaları hatırlatıldı ve "Çok farklı bir nedenle de olsa İsrail'in artık Ermeni soykırımı tanıması gerekiyor. Çünkü benzerini yaşamış bir ülke olarak Ermeni soykırımını tanımak herkesten çok İsrail'e düşer" ifadesi yer alıyor. Yazıda 1915 olaylarının Birleşmiş Milletler soykırım tarifine uyduğu iddia ediliyor.

Washington'un da soykırım iddialarını tanımaya her zamankinden çok daha yakın olduğu öne sürülen yazıda, ABD Başkanı Obama yönetiminin bugüne kadar ki, "En Ermeni yanlısı yönetim" olduğu belirtiliyor.

Ortadoğu Haberleri

Garantör Ülkeler İzliyor, İşgalci İsrail Katliam Yapıyor!
57 yaşındaki Filistinliyi 20 kurşunla şehit ettiler
Müslüman manav, silahlı saldırganı kahramanca durdurdu! İsrail kara propaganda makinesini çalıştıramadı
Soykırımcı İsrail'in Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı 70 bin 663'e yükseldi
İşgalci İsrail Saldırdı!