İsrail büyükelçisi: Ukrayna'yla aile gibiyiz

İsrail ve Ukrayna arasındaki ilişkiler Zelenskiy'nin başa geçmesinden bu yana dikkat çekerken işgal rejimi büyükelçisi "aile gibiyiz" benzetmesinde bulundu.

İşgalci Siyonist rejimin eski Ukrayna Büyükelçisi Michael Brodsky, İsrail merkezli İ24 News kanalında konuştu.

İsrail ile Ukrayna arasında İran'a karşı ortak bir husumet üzerinden şekillenen karanlık ilişki ağını anlatan Brodsky, İran'ın her iki ülke için de "açık bir düşman" olduğunu belirterek, bu sözde tehdit üzerinden Ukrayna ile nasıl işbirliği yaptıklarını şu sözlerle dile getirdi:

"İran meselesinde işbirliği yapmaya başladık. İşbirliğinin detayları hakkında konuşamam ancak Ukraynalılarla birlikte, Ukrayna hükümetinin Devrim Muhafızları'nı terör örgütü ilan etme kararını almasını sağladık."

"Asıl Hedefimiz Avrupa Ülkelerinin de Aynı Kararı Almasını Sağlamak"

Brodsky, bu diplomatik operasyonun sadece Ukrayna ile sınırlı kalmayıp Avrupa'yı Direniş Cephesi'ne karşı kışkırtmak için planlanmış bir "Truva Atı" stratejisi olduğunu ifade etti. Siyonist elçi, Ukrayna hükümetine aldırdıkları bu kararın asıl gerekçesini şu alıntıyla detaylandırdı:

"Bu çok önemli bir karardı; sadece Ukrayna'nın aldığı bir karar olduğu için değil, aynı zamanda Avrupa'daki birçok ülkenin Ukrayna'ya bakması ve bu karara değer vermesi açısından… Onlar da (Avrupa ülkeleri) Ukrayna'nın bu kararını takip ederek aynı kararı alabilirler."

İlişkilerimiz Ailevi

Küresel emperyalizmin siyasi ve askeri hatlarını savunan bu iki aktör arasındaki bağın sıradan bir diplomatik temasın ötesinde olduğunu belirten Brodsky, Kiev ve Tel Aviv hattındaki ilişkiyi "aile" benzetmesiyle savundu:

"Ne olursa olsun, ne tür zorluklarla karşılaşırsak karşılaşalım, ilişkilerimiz çok yakın kalacak. Bunu genellikle çok yakın akrabalar arasındaki 'aile' tipi bir ilişki olarak tanımlıyorum. Zaman zaman sorunlarla başa çıkmak için bir aile psikoloğuna ihtiyaç duyuyoruz ve elbette iniş çıkışlarımız oluyor."

"Savaşın Ardından Askeri Potansiyelimizi Birleştireceğiz"

"Ailevi" olarak nitelediği bu ilişkinin temel hedefinin savaş sanayii ve askeri entegrasyon olduğunu gizlemeyen elçi, sözlerini şu sözlerle noktaladı:

"Bunu söylemekle birlikte, özellikle Ukrayna'daki savaş bittikten sonra, askeri alan da dahil olmak üzere farklı alanlarda devasa bir işbirliği potansiyeline sahip, birbirine çok yakın iki ülkeyiz."

Ortadoğu Haberleri