IŞİD İntihar Saldırıları İçin Çocuk Kampı Kurdu

Çağdaş Harici Tekfirci grup IŞİD'in yüzlerce çocuğu intihar bombacısı yapmak için eğittiği belirtildi...

IŞİD'in bir süredir elinde bulundurduğu Rakka'da "çocuk savaşçı kampı" kurduğu, 16 yaşından küçük 200 ile 300 erkek çocuğun bu kampta intihar bombacısı ve infazcı olarak eğitildiği iddia edildi.

İngiliz gazetesi Daily Telegraph’ta yayınlanan habere göre, Suriyeli İbrahim el Rakkav, IŞİD’in kaçırdığı çocukların yanı sıra Rakka’ya gelen yabancı savaşçıların çocuklarının da eğitimden geçirildiği yerin ailelere "izci kampı" gibi tanıtıldığını anlattı. Haberde, kamptaki çocuklara dini eğitimlerin verildiği ancak asıl amacın militan yetiştirmek olduğunu belirtilirken Rakkav’a göre, militanlar kampa getirilen çocuklara ilk olarak roketatar ve Kalaşnikov kullanmayı öğretiyor. Ardından çocuklar iki gruba ayrılıyor; bir bölümü "sıradan savaşçılar", bir bölümü de "intihar bombacısı" olarak eğitiliyor.

Rakkav, çocukların "kamptan mezun olmaları" için örgütün rehin tuttuğu kişilerden birine işkence yaparak ya da öldürerek öğrendiklerini uygulamaya zorlandıklarını anlatırken, “Örgüt, gözünü kırpmadan intihar bombacısı da olmanın da dahil olduğu, kendi emirlerini uygulayacak yeni bir nesil inşa ediyor" dedi.

Ortadoğu Haberleri

Siyonist Medyadan Flaş Boykot İtirafı!
Filistin Direniş Gruplarından Ortak Toplantı
Siyonist İşgalciler Katar'dan Memnun Değil! Siyonist Basın Şok Gelişmeyi Duyurdu!
İşgalci Bezalel Smotrich: Gazze'yi Tamamen Yok Edin
İşgal Medyası: Netanyahu’ya Tutuklama Kararı Çıkabilir