İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez, İran'ın nükleer faaliyetlerinin engellenmesi konusunda İsrail'in tek başına hareket etmeyeceğini belirterek İran'a karşı olası bir saldırı planları olduğunu ima etti.
Perez, Fransız Le Figaro gazetesine verdiği mülakatta, ekonomik yaptırımların İran'ı nükleer faaliyetlerinden caydırmakta başarısız olması durumunda, "askeri olmayan yöntemlerin tükeneceğini" ifade etti.
"İran'ın nükleer silah üretme girişimlerini, savaş seçeneğini değerlendirmeden durdurmayı tercih ederim" diyen Peres, yaptırımların geçmişte Libya, Güney Afrika ve Kuzey Kore'de "etkili sonuçlar" verdiğini belirtti.
Perez, İsrail'in Tahran yönetimine karşı tek başına hareket etmek zorunda kalması durumunda nasıl bir strateji izleyeceği konusundaki soruya, "İsrail, İran tehlikesine karşı tahmin edildiği kadar tedbirsiz değil" cevabını verdi.
Perez, "Bu, dünyanın geri kalanı tarafından çözülmesi gereken bir mesele. İran uzun menzilli roketler üretiyor. Bu da problemin sadece İsrail'i ilgilendirmediğini göstermektedir" dedi.
İran'ı Lübnan, Gazze Şeridi, Suriye ve Irak'ta üs arayışında olmakla suçlayan Perez, "Gözlerimizi kapatmamalıyız. Eğer teröristler nükleer silahlarla donanırsa, dünya kontrol edilemez duruma gelir" şeklinde konuştu.
Peres ayrıca, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik son saldırılarını savunarak, "Eğer, birileri topraklarımıza roket saldırıları düzenleme hazırlıkları yapıyorsa, biz de bunları durdurmak için onları hedef alacağız" diye İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları savundu.
Dünya Bülteni
"İran'la Tek Başına Mücadele Edemeyiz"
İsrail Cumhurbaşkanı Perez, İran'a karşı tedbirsiz olmadıklarını belirterek, "İran'a karşı tek başına hareket etmeyiz" dedi.
Ortadoğu Haberleri
Gazze Toplatısına Türkiye Davet Edilmedi İddiası
Ayetullah Hamanei’den gençliğe çağrı
İran ve Rusya'dan Yeni Karar
İşgalci İsrail Askerleri Suriye, Batı Şeria ve Gazze’de Hanuka Mumları Yaktı
Gazze'de Şehid Sayısı Açıklandı!