Gazze'ye insani yardım götüren İran gemisindeki İranlı yetkili Ahmed Nevvab, İrna haber ajansına telefonla verdiği demeçte "Biz 4 gündür Mısır'ın Port Said ve Ariş limanlarında getirdiğimiz insani yardımları Gazze'ye ulaştırmak için izin bekledik. Talep ettiğimiz için bize verilmedi ve biz de Gazze'nin 20 mil açıklarındaki uluslar arası sularda demir attık bekliyoruz" dedi.
Getirdikleri insani yardım malzemelerinin Gazze'ye ulaştırılması konusunda Mısırlı yetkililerle temasların sürdüğünü belirten Ahmed Nevvab, İsrail savaş gemilerinin müdahalesi konusunda da "etrafımızda İsrail savaş gemileri var ve bizi savaş bölgesi olan Gazze'ye girmememiz konusunda uyardılar" dedi.
YDH
İran Gemisine Mısır'da İzin Vermedi
Gazzeye insani yardım ve tıbbi malzeme götüren ve yardım malzemelerinin nakli için Mısırdan izin alamayan İrana ait İran Şahid gemisinin Gazze açıklarındaki uluslar arası sularda demir attığı bildirildi.
Ortadoğu Haberleri
Pezeşkiyan'dan İslam ülkelerine çağrı: Kardeşiz, ihtilaf istemiyoruz, düşmanın oyununa gelmeyelim
Hamaney: Türkiye'ye saldırıları biz yapmadık
İran Dışişleri Bakanı Arakçi İngiltere'yi Uyardı.
Direnişin raporu: Savaşın 20. gününde ne oldu?