Halkı Resmen Fişlemişler

ABD belgeleri, FBI'ın Amerikalıların kişisel bağlantılarından oluşan özel bir veri tabanını kullandığını ortaya koyarken, Ulusal Güvenlik Dairesi "yabancılar hakkında casusluk yaparken e-postaları ve metin mesajlarını taradığını" belirtti.

FBI, dün yayınlanan belgelere göre , 2021'deki "Siyahların Hayatı Önemlidir" protestolarına ve Kongre Binası olaylarına katılanların ve suç kurbanlarının adlarını ararken, Amerikalıların kişisel bağlantılarından oluşan özel bir veritabanını kötüye kullandı.

Çok gizli Yabancı Gözetim İstihbarat Mahkemesi'nin gizliliği kaldırılmış görüşlerine göre, FBI son yıllarda veritabanına 278.000 kez ve genellikle gerekçesiz olarak erişti.

FBI'ın NSA veri tabanını yalnızca bir yabancı istihbarat vakasını araştırırken kullanması gerekmesine rağmen, mahkeme görüşleri bunun daha çok yerel davalarda kullanıldığını göstermiştir.

FBI, yerel uyuşturucu ve çete soruşturmaları, Afrikalı-Amerikalı George Floyd'un öldürülmesine ilişkin 2020 protestoları ve 6 Ocak 2021'de Donald Trump destekçilerinin ABD Kongre Binası'na saldırısı sırasında rastgele aramalar yaptı.

Bir vakada, bir ajan 19.000 kongre kampanyası bağışçısının veri tabanında arama yaptı.

İstihbarat mahkemesi, tüm bu vakalarda, hiçbir yabancı istihbarat veya yerel suç FBI'ın veri tabanına erişimini haklı çıkaramaz dedi.

Belgeler, Ulusal Güvenlik Teşkilatı'nın yabancı istihbarat hedeflerini izlemek için ABD tarafından barındırılan İnternet hesaplarına erişmesine izin veren bir yasa olan Bölüm 702'yi yenileyen Kongre tartışmaları sırasında ortaya çıktı.

Bazı milletvekilleri, Amerikalıların kişisel bilgilerini daha iyi korumak için yasanın yenilenmesinin gözden geçirilmesi gerektiğini söylüyor.

İstihbarat teşkilatları bunun faaliyetlerini engelleyeceğinden endişe ediyor, ancak hukuk uzmanları ve Demokratlar ifşaların reform ihtiyacını gösterdiğini söylüyor.

Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği'nden Patrick Twomey, "Hükümet, Bölüm 702 casusluğunu Kongre'nin hiç düşünmediği şekillerde genişletti, ancak Amerikalılara ne yaptığını söylemeyi reddediyor" dedi.

702. Madde'yi uzun süredir eleştiren Senatör Ron Wyden, istihbarat mahkemesi belgelerinin yasanın "korkunç ihlallerini" gösterdiğini söyledi ve "Eğer 702. Bölüm eski durumuna getirilirse, bunları sona erdirecek kontrol ve dengelerin olmasını sağlamak için yasal reformların yapılması gerekiyor" dedi.

Sorun yaklaşık yirmi yıl önce, ABD istihbarat teşkilatlarının ABD'deki bilgisayarlarda barındırılan yabancı istihbarat hedeflerinin e-posta ve telefon hesaplarına erişmeleri gerektiğine karar verdiklerinde ortaya çıktı.

NSA ve CIA'nın Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Amerikalılar veya yabancılar hakkında casusluk yapması yasaklanmıştır, bu nedenle 2008'de Kongre, NSA'nın Amerika Birleşik Devletleri'nde barındırılan bu hesaplara erişmesine izin vermek için Bölüm 702'yi kabul etti.

Bu sayede NSA, NSA hedefleriyle iletişim kuran ve hatta bir NSA hedefinden bahseden ABD vatandaşlarının ve yerleşik uzaylıların e-postalarını ve telefon mesajlarını da toplaya biliyor

Amerika Haberleri

ABD üniversitelerindeki protestolar devam ediyor...
ABD'de Yeni Bir George Floyd Vakası! Polis Bir Kişiyi Boğarak Öldürdü!
ABD'de Üniversitenin Binasına Keskin Nişancı Yerleştirdiler
ABD'de Öğrenci intifadası! Polisten Akademisyenlere Ters Kelepçe
ABD'de Gazze İçin Bir İstifa Daha!