Gizli Guantanamolar Var

Guantanamo'nun varlığından dünyayı haberdar eden eski tutuklu Begg, “bizim hayatımızla oynadılar” dedi

Eski ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell'in “Guantanamo derhal kapatılmalı” şeklindeki çıkışı Guantanamo'yu yeniden dünya gündemine taşıdı. Eski Guantanamo mahkumu Muazzam Begg “2002'de ailemle Pakistan'a taşındık. Gönüllü öğretmen olarak çalışıyordum. Bir gece aniden kafama silah dayandı ve hiçbir şey söylemeden beni kaçırdılar. Çıktıktan sonra bile hayatım Guantanamo oldu” dedi.
11 Eylül'ün ardından, ABD'nin El Kaide'yi yok etmek amacıyla Afganistan'a yaptığı operasyonda yakalanan 'şüpheliler' arasında bulunan ve Guantanamo'da bir gardiyan aracılığıyla yazdığı mektubu basına yollayınca dünyayı bu hapishaneden haberdar eden Begg, “ABD'nin birçok gizli hapishanesi var. Oralarda işkence Guantanamo'ya göre daha fazla” dedi.

ABD'nin 11 Eylül olayından sonra birilerini suçlaması gerektiğini kaydeden Begg, “Bu yüzden bizim hayatımızla oynadılar” diye konuştu.


Amerika Haberleri

İşgalci ABD Saldırı Yapmaya Hazırlanıyor!
ABD Venezuela’ya kara saldırısına hazırlanıyor
İşgalci ABD, Venezuela Devlet Başkanı Maduro'yu terör örgütü lideri ilan etti
Direnişi silahsızlandırma oyunu: Trump’ın planına körfez rejimlerinden destek
ABD’de yapılan Venezüella konulu üst düzey toplantıların detayları ortaya çıktı